Μην το αφήσετε ποτέ μέσα στο αμάξι, στον καύσωνα: Το αθώο αντικείμενο που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και φωτιά

Ένα αντικείμενο, που χρησιμοποιούμε καθημερινά, δεν πρέπει να βρίσκεται ποτέ στο αυτοκίνητο μας, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, καθώς μπορεί να βλάψει το όχημα μας, ακόμα και την ασφάλεια μας.

Πρόκειται για τα γυαλιά ηλίου, τα οποία, όταν συνδυάζονται με τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες, μπορούν να προκαλέσουν απροσδόκητα ατυχήματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε.

Όπως αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα Sun, μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε πέρυσι, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νότιγχαμσαϊρ, δείχνει τι μπορεί να συμβεί αν αφήσουμε τα γυαλιά ηλίου στο αυτοκίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα.

Ελάχιστοι γνωρίζουν για το αντικείμενο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά στο αυτοκίνητο

Η εν λόγω φωτογραφία, που δείχνει ένα καμένο αυτοκίνητο στη Βρετανία, με μία τρύπα στο παρμπρίζ, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, προειδοποιώντας τους οδηγούς για τα αντικείμενα που δεν πρέπει να αφήνουμε στο αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα.

Η αντανάκλαση του αντικειμένου προκάλεσε τη φωτιά στο αυτοκίνητο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νότιγχαμσαϊρ δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Twitter και τη συνόδευσε με τη λεζάντα “Ο ήλιος μπορεί να είναι ισχυρός, αλλά προσοχή, μπορεί να προκαλέσει φωτιά. Η φωτιά προκλήθηκε από γυαλιά ηλίου που είχαν αφεθεί στο ταμπλό. Κρατήστε τα αντικείμενα που προκαλούν αντανάκλαση μακριά από τον ήλιο”.

Πολλοί άνθρωποι έμειναν έκπληκτοι από τη ζημιά που προκλήθηκε από αυτό το αντικείμενο, με έναν χρήστη να σχολιάζει “Δεν γνώριζα αυτό! Ευχαριστώ”, ενώ ένας άλλος έγραψε “Πολύτιμες πληροφορίες, φαίνεται να έχει προκληθεί μεγάλη ζημιά. Ευχαριστώ για την προειδοποίηση, και επίσης για το γεγονός ότι κατασβέσατε τη φωτιά”.

Το αντικείμενο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά στο αυτοκίνητο

συνέχεια στο enimerotiko.gr