Λαική Συσπείρωση Ληξουρίου: Ερώτηση για το Δημαρχείο και το Κέντρο Νεότητας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ – ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ.

Α. Για το Δημαρχείο Ληξουρίου:

Έχουν περάσει  πάνω από 10 χρόνια από τους σεισμούς του 2014 που έπληξαν την περιοχή μας.

Το Δημαρχείο Ληξουρίου είναι ένα από τα δημοτικά κτίρια που υπέστη βλάβες από το σεισμό και επιτέλους πριν από 5 μήνες άρχισε να επισκευάζεται. Όπως σας έχουμε τονίσει και παλιότερα, στη μελέτη επισκευής δεν προβλέπεται (όπως σε όλα τα σύγχρονα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια) η ενεργειακή θωράκιση του κτιρίου με την τοποθέτηση θερμοπρόσοψης αλλά και άλλων παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας (φωτοβολταϊκές πλάκες και άλλα) . Επιπλέον, πρόκειται για ένα δημόσιο κτίριο στο οποίο δεν υπάρχει πρόβλεψη για ανελκυστήρα ή για αναβατόριο καθιστώντας έτσι αδύνατη την απρόσκοπτη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα και ηλικιωμένους.

  • Επειδή ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι απαιτείται άμεσα η τροποποίηση της αρχικής μελέτης επισκευής του κτιρίου του Δημαρχείου για να συμπεριλάβει τις 2 παραπάνω παρεμβάσεις ώστε το κτίριο να είναι σύγχρονο , φιλικό στο περιβάλλον, λειτουργικό και προσβάσιμο για όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς,
  • Επειδή είναι ακατανόητη η εμμονή σας να μην δρομολογείτε επιτέλους αυτές τις δύο σημαντικές παρεμβάσεις,

Ερωτάσθε, έστω και αυτήν την στιγμή που ακόμη είναι σε εξέλιξη οι εργασίες επισκευής  του συγκεκριμένου κτιρίου, αν θα μεριμνήσετε ώστε να δρομολογηθούν επιτέλους αυτές οι δύο σημαντικές παρεμβάσεις.

Β. Για το Κέντρο Νεότητας

Παρομοίως, το κτίριο του Κέντρου Νεότητας υπέστη βλάβες από τη σεισμική δραστηριότητα του 2014. Η επισκευή του αν και ξεκίνησε πριν από περίπου 3 χρόνια δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Ερωτάσθε:

  1. Γιατί δεν ολοκληρώνεται η επισκευή;
  2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του έργου;
  3. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για τη χρήση του κτιρίου, μιας και ο αρχικός χαρακτήρας του κτιρίου ήταν να καλύψει τις ανάγκες πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας της νεολαίας του Δήμου μας;

Ληξούρι, 25/8/2024

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ευάγγελος Συνοδινός-Βαλλιάνος