Κεφαλονιά: Με μεγάλη συμμετοχή, μουσική και πολιτικές ομιλίες πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή-Έκπληξη η συμμετοχή του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου [εικόνες +βίντεο]

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με μεγάλη συμμετοχή, μουσική, πολιτικές ομιλίες, σουβλάκια και ποτά πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή το βράδυ του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου στη κεντρική πλατεία της πόλης.

Η βραδιά άνοιξε με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς από την χορευτική ομάδα ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Νίκο Παπαδάτο, γραμματέα του ΤΣ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΚΝΕ.

Λίγο μετά τις 21:30 η πολιτική συγκέντρωση κορυφώθηκε με την ομιλία του Σωτήρη Παρίση, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Κατά την ομιλία του ο κ. Παρίσης επιτέθηκε τόσο στη κυβέρνηση, η οποία με την πολιτική της στηρίζει μεγάλα ξένα και εγχώρια συμφέροντα στην πλάτη του λαού. Μονή λύση, κατά τον ίδιο, αποτελεί το ΚΚΕ.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα αφιέρωμα στους μεγάλους συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη και Δημήτρη Λάγιο, με τίτλο “Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού”.

Εξαιρετικοί καλλιτέχνες, όπως οι Παναγιώτης Πετράκης, Υακίνθη Λάγιου και Σαββέρια Μαργιολά, μάγεψαν το κοινό τραγουδώντας αγαπημένα λαϊκά άσματα. Την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε η Μαργαρίτα – Ασπασία Θεοδωράκη.

Πέριξ του χώρου της εκδήλωσης είχε στηθεί έκθεση με αφιερώματα του Οδηγητή και του Ριζοσπάστη και Δελτία ειδήσεων από την εποχή του Εμφυλίου και εντεύθεν, ενώ οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν φρεσκοψημένα σουβλάκια και αναψυκτικά.

Στο χώρο λειτουργούσε και έκθεση βιβλίου από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή.

Έκπληξη η συμμετοχή του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου στο φεστιβάλ της ΚΝΕ

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων Νίκος Γκισγκίνης, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αργοστολίου Γιάννης Κουρούκλης, ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ληξουρίου Δημήτρης Μαντζουράτος και ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού του δημάρχου Αργοστολίου Βίκτωρ Ρουχωτάς.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

πηγή: ekefalonia.gr