Τα 5 καλύτερα σαμπουάν για τη γυναικεία τριχόπτωση

Ορμονικές αλλαγές, άγχος, κληρονομικότητα, κακή διατροφή, έλλειψη σιδήρου: Οι γυναίκες έχουν πολλούς λόγους να εμφανίσουν τριχόπτωση, με τα πρώτα συμπτώματα να γίνονται αντιληπτά ήδη από τη δεκαετία των 30 και να εντείνονται κυρίως μετά τα 50.

Τα καλά νέα είναι ότι σε αντίθεση με τους άνδρες, στις γυναίκες η αραίωση είναι διάχυτη σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, αλλά δεν οδηγεί σε μόνιμη φαλάκρα.

 Για να την αντιμετωπίσετε, το πρώτο βήμα, ακόμα και πριν επισκεφθείτε το δερματολόγο σας, είναι να αλλάξετε τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιείτε.

Ιδού τα καλύτερα σαμπουάν για γυναικεία τριχόπτωση για να ξεκινήσετε να βλέπετε διαφορά στην πυκνότητα και τη δύναμη των μαλλιών σας:

Director’s Choice | Τα καλύτερα σαμπουάν για τη γυναικεία τριχόπτωση

Hair Force Shampoo for Women, Frezyderm (στα φαρμακεία)

Hair Force Shampoo for Women, Frezyderm (στα φαρμακεία)

 

Το Hair Force Shampoo for Women της Frezyderm αντιμετωπίζει τόσο την εποχική όσο και τη χρόνια αντιδραστική γυναικεία τριχόπτωση, προσφέροντας ενδυνάμωση των θυλάκων, ενίσχυση τριχοφυΐας και προστασία από τη φθορά.

 

Anti-Hair Loss Shampoo, KORRES (στα φαρμακεία)

Anti-Hair Loss Shampoo, KORRES (στα φαρμακεία)

 

Η σύνθεση του Anti-Hair Loss Shampoo της KORRES εμπλουτισμένη με κυστίνη και γλυκοπρωτεΐνες καθαρίζει απαλά τα μαλλιά, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει την τρίχα από τη ρίζα και ενισχύει τη θρέψη της.

 

Women's Tonic Shampoo, Apivita (στα φαρμακεία)

Women’s Tonic Shampoo, Apivita (στα φαρμακεία)

 

Χάρη στο ειδικό μίγμα από βιολογικά αιθέρια έλαια λεβάντα, φασκόμηλο, νέρολι, δάφνη, 4 βιταμίνες, πρωτεΐνες σιταριού και λούπινο και εκχυλίσματα από ginseng, το Women’s Tonic Shampoo της Apivita τονώνει και αναζωογονεί τα μαλλιά, ενώ παράλληλα εξυγιαίνει το τριχωτό διευκολύνοντας την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Anti Hair Loss Tonic Women Shampoo, Helenvita (στα φαρμακεία)

Anti Hair Loss Tonic Women Shampoo, Helenvita (στα φαρμακεία)

 

Αυτό το σαμπουάν καθαρίζει ενδελεχώς το τριχωτό της κεφαλής, αφήνοντας τα μαλλιά καθαρά και απαλά. Το καινοτόμο συστατικό Redensyl® περιορίζει την τριχόπτωση και ευνοεί την ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ το Auxina Tricogena® εξασφαλίζει τη φυσιολογική θρέψη της τρίχας. Η καφεΐνη από την άλλη  βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και παρατείνει τον κύκλο ζωής της τρίχας, ενώ το ενεργό συστατικό Yogurtene® προσφέρει όγκο κι αφήνει τα μαλλιά απαλά και ευκολοχτένιστα.

 

Genesis Bain Hydra Fortifiant, Kérastase

Genesis Bain Hydra Fortifiant, Kérastase

 

H σύνθεση του Genesis Bain Hydra Fortifiant εμπλουτισμένη με έναν ισχυρό συνδυασμό βλαστοκυττάρων εντελβάις και ρίζας τζίντζερ, ενδυναμώνει την τρίχα ενισχύοντας την αντοχή της ενάντια στην τριχόπτωση. Το αποτέλεσμα; Τα μαλλιά γίνονται πιο υγιή και πιο πλούσια, απαλλαγμένα από σμήγμα και ρύπους στο τριχωτό και την τρίχα.

πηγή: https://www.harpersbazaar.gr/