Θλίψη! Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Κουρής

Η απώλειά του μεγάλη για όλους όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, ιδιαίτερα δυσβάσταχτη για τους οικείους του, δημιουργεί μεγάλο κενό στο χώρο της υγείας και της τοπικής κοινωνίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τη μεγάλη απώλεια του ιατρού Καρδιολόγου Κουρή Χρήστου, ο χαμός του οποίου βύθισε στο πένθος την ιατρική κοινότητα και την κοινωνία της Κέρκυρας.

Ο Χρήστος Κουρής, γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1954. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης και για πολλά χρόνια υπηρέτησε με πάθος και αυταπάρνηση την ιατρική επιστήμη και τον ασθενή, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε όποιον τον είχε ανάγκη.

Εξαιρετικά γενναιόδωρος και φιλάνθρωπος, ήταν πάντα υποστηρικτικός προς τους συνεργάτες και τους ασθενείς του.

Ξεχώριζε για το ήθος, την ευγένεια, την αξιοπρέπεια, την προσφορά και την αφοσίωση προς την επιστήμη και το συνάνθρωπο, ενώ αντιμετώπιζε κάθε πρόκληση με αποτελεσματικότητα και πολύ συχνά με μοναδικό χιούμορ.

Εξαίρετος επιστήμονας, εκλεκτός και αγαπητός συνάδελφος, διετέλεσε δραστήριο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας επί σειρά ετών, καθώς και Πρόεδρός του, για δύο συνεχόμενες θητείες.

Η απώλειά του μεγάλη για όλους όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, ιδιαίτερα δυσβάσταχτη για τους οικείους του, δημιουργεί μεγάλο κενό στο χώρο της υγείας και της τοπικής κοινωνίας. Παρακαταθήκη του όμως άφησε ένα σπουδαίο επιστημονικό και κοινωνικό έργο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας αποχαιρετά ένα ιδιαίτερα αγαπητό και δραστήριο μέλος του και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη οικογένειά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας αποφάσισε:

  1. Αντί  στεφάνου στην μνήμη του και κατόπιν επιθυμίας των οικείων του να καταθέσει χρηματικό ποσό στην Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (Παλαιά), μέλος της οποίας διετέλεσε για πολλά χρόνια ο εκλιπών
  2. Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία
  3. Το παρόν να επιδοθεί:

Α.  στην οικογένεια του εκλιπόντος

Β.  στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

πηγή: enimerosi.com