Έρχεται η κακοκαιρία… Gerasimos!

Από το 1995 οι Μετεωρολογικές Υπηρεσίες των ευρωπαϊκών χωρών, ονοματοδοτούν τις ισχυρές κακοκαιρίες που είναι πιθανό να πλήξουν την ήπειρό μας, ώστε να τραβήξουν την προσοχή των πολιτών και των αρχών, που με τη σειρά τους θα πρέπει να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης.

Για την περίοδο Οκτώβριος 2024 – Σεπτέμβριος 2025, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ, που από το 2021 έχουν συγκροτήσει την Ομάδα Ανατολικής Μεσογείου, επέλεξαν τα κάτωθι ονόματα για τις κακοκαιρίες που ενδεχομένως να επηρεάσουν την περιοχή μας. Και όπως θα διαπιστώσετε, η λίστα έχει και… κεφαλλονίτικο ενδιαφέρον, καθώς μεταξύ των 24 ονομάτων συγκαταλέγεται και ένα εξαιρετικά οικείο σε όλους μας όνομα!

Alexandros, Bora, Coral, Daphne, Ermis, Frida, Gerasimos, Hemera, Ido, Julia, Kiniras, Lea, Marinos, Nestor, Ofek, Pelagia, Qesem, Roni, Solon, Tria, Uri, Valeria, Yam, Zoe.

Γεράσιμος ή μάλλον Gerasimos λοιπόν το έκτο όνομα της λίστας με τα ονόματα που επιλέχθηκαν για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Ονόματα που που αντανακλούν το γλωσσικό ιδίωμα των τριών χωρών και που θα χρησιμοποιούνται με λατινικούς χαρακτήρες και πάντα με αλφαβητική σειρά.

Ασφαλώς και όλοι ευχόμαστε η επόμενη χρονιά να κυλήσει χωρίς πολλά και έντονα καιρικά φαινόμενα, ώστε να μην χρειαστεί να φτάσουμε στον… Gerasimos. Αν όμως αυτό συμβεί, ελπίζουμε ο Άγιος Γεράσιμος να μας προστατεύσει από τον… συνονόμοτατό του!

Πηγή: poulatakefalonias.gr