Οι μπατονέτες δεν είναι μόνο για τα αυτιά – Απίστευτες χρήσεις που ίσως δεν γνωρίζατε

Οι μπατονέτες είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για τον καθαρισμό των αυτιών μας.

Πέρα, όμως, από την φροντίδα και την περιποίηση των αυτιών μας, οι μπατονέτες έχουν κι άλλες χρήσεις, που ίσως δεν γνωρίζατε.

Για τις γρατσουνιές στα δερμάτινα παπούτσια: Εάν παρατηρήσετε ότι τα αγαπημένα σας δερμάτινα παπούτσια έχουν υποστεί γρατζουνιές και γδαρσίματα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Βάλτε λίγη βαζελίνη στην μπατοτένα και στην συνέχεια απλώστε τη πάνω στα επίμαχα σημάδια. Tα παπούτσια θα φαίνονται σαν καινούργια.

Για τα κοσμήματά σας: Εάν έχει συσσωρευτεί βρωμιά σε εσωτερικές πτυχώσεις ή ρωγμές κοσμημάτων, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μπατονέτα για σχολαστικό καθαρισμό, ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

Για το αυτοκίνητο σας: Eάν έχει συσσωρευτεί σκόνη στο τιμόνι και στις άλλες επιφάνειες του ταμπλό του αυτοκινήτου, τότε, η μπατονέτα θα σας λύσει τα χέρια.

Για το μακιγιάζ σας: Δεν χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας πάντα τα καλλυντικά σας, καθώς με λίγες μπατονέτες και νερό, μπορείτε να ανανεώσετε την σκιά ματιών σας που έχει ξεθωριάσει.

Για το πληκτρολόγιο: Το πληκτρολόγιο συσσωρεύει αρκετή σκόνη και βρωμιά, λόγω της συχνής χρήση. Ωστόσο, με την χρήση της μπατονέτας και οινοπνεύματος, μπορείτε να καθαρίσετε όλα τα σημεία εύκολα και γρήγορα.

Για τα κεριά: Σε περίπτωση που θέλετε να ανάψετε ξανά το αρωματικό κερί έχει λιώσει και έχει φθάσει στο μέσο του γυάλινου ποτηριού, δοκιμάστε να το κάνετε με μπατονέτα, αντί για το σπίρτο.

Για το φερμουάρ: Eάν το φερμουάρ από το τζιν σας έχει «κολλήσει» και δεν λειτουργεί σωστά, βάλτε λίγο λάδι στην μπατονέτα και τρίψτε το φερμουάρ. Μετά από λίγα λεπτά, το φερμουάρ θα ανοιγοκλείνει πιο εύκολα.

Για το πιστολάκι μαλλιών: Το χνούδι που συσσωρεύεται στο πιστολάκι για τα μαλλιά σας εμποδίζει την σωστή ροή του αέρα, καθιστώντας το γνωστό αξεσουάρ λιγότερο αποτελεσματικό για το στέγνωμα των μαλλιών σας, ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Δοκιμάστε να καθαρίσετε το πίσω μέρος, χρησιμοποιώντας λίγες μπατονέτες για να επανέλθει στην πρότερη του κατάσταση.

Για να ανανεώσετε το άρωμα σας: Έχετε βγει με την παρέα σας για βραδινή διασκέδαση, αλλά το μπουκαλάκι με το άρωμα σας μπορεί να βαραίνει το τσαντάκι σας μαζί με τα υπόλοιπα αντικείμενα σας. Για να διατηρήσετε το άρωμα σας, φροντίστε να έχετε πάρει μαζί σας για μπατονέτα βουτηγμένη στο μπουκαλάκι αρώματος σας, ώστε να την εφαρμόσετε στους καρπούς και το λαιμό σας.

πηγή: newsit.gr