Γάμος Θεοδώρας – Μάθιου Κουμάρ: Το πέπλο & η τιάρα που φόρεσε η νύφη “κρύβουν” μια στιγμή από τον γάμο των γονιών της (Photos – Video)

Μετά από πέντε χρόνια σχέσης και δύο αναβολές η Θεοδώρα και ο Μάθιου Κουμάρ παντρεύτηκαν στην Μητρόπολη Αθηνών, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Το FTHIS ήταν εκεί και σας εξασφάλισε αποκλειστικά βίντεο.

Η νύφη έφτασε στο Ναό στις 5:55 με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρίγκιπας Παύλος, οποίος την παρέδωσε στο γαμπρό.

Η πριγκίπισσα Θεοδώρα φορούσε ένα υπέροχο νυφικό δια χειρός Σίλιας Κριθαριώτη το οποίο ταίριαζε απόλυτα με το νυφικό πέπλο που φόρεσε και η τέως βασίλισσα Άννα Μαρία όταν στην ίδια εκκλησία παντρεύτηκε τον τότε βασιλιά Κωνσταντίνο την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 1964.

Μάλιστα, η Θεοδώρα επέλεξε να φορέσει και την τιάρα που φόρεσε η μητέρα της, στον γάμο με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Το ιστορικό βίντεο από τον γάμο της Άννας Μαρίας & του Κωνσταντίνου

Η ιστορία πίσω από το πέπλο που επέλεξε να φορέσει η Θεοδώρα στον γάμο της & η συγκλονιστική τιάρα από την Αίγυπτο

Η Θεοδώρα φόρεσε ένα πέπλο που έχουν φορέσει πολλές βασιλικές νύφες της Δανίας. Η Θεοδώρα είναι, εκτός από ανιψιά της βασίλισσας Σοφίας από την πλευρά του πατέρα της, και ανιψιά της βασίλισσας Μαργαρίτας της Δανίας από την πλευρά της μητέρας της, αφού η μητέρα της, η Άννα Μαρία, ήταν πριγκίπισσα της Δανίας.

Το πέπλο είναι φτιαγμένο από ιρλανδική δαντέλα και το έλαβε ως δώρο η Μαργαρίτα της Σουηδίας στον γάμο της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Γουίνδσορ στις 15 Ιουνίου 1905 με τον Γουστάβο Αδόλφο της Σουηδίας. Το ζευγάρι απέκτησε πέντε παιδιά, ανάμεσά τους τη βασίλισσα Ίνγκριντ, σύζυγο του Φρειδερίκου Θ΄ και μητέρα της Μαργαρίτας και της Βενέδικτης της Δανίας, και την Άννα Μαρία, η οποία έγινε βασίλισσα των Ελλήνων μετά τον γάμο της με τον Κωνσταντίνο.

Η βασίλισσα Ίνγκριντ το επέλεξε επίσης για τον γάμο της στη Στοκχόλμη στις 24 Μαΐου 1935 και η Άννα Μαρία το φόρεσε στον δικό της γάμο, που έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου 1964.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα επέλεξε το ίδιο πέπλο στο γάμο της 10 Ιουνίου 1967. Η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, το φόρεσε την ημέρα του δικού της γάμου στις 3 Φεβρουαρίου 1968 και η κόρη της, πριγκίπισσα Alexandra zu Zayn-Wittgenstein-Berleburg επίσης το φόρεσε. Ακόμη, το φόρεσε και η Αλεξία Γλύξμπουργκ για να παντρευτεί τον Κάρλος Μοράλες.

Η τιάρα που φόρεσε η Θεοδώρα, είναι επίσης μεγάλης αξίας. Μετά τον θάνατο της προγιαγιάς της, βασίλισσας Άννας Μαρίας, η τιάρα η οποία είναι από λευκό χρυσό και πλατίνα πέρασε στα χέρια της κόρης της βασίλισσας Ingrid. Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ingrid, πέρασε στα χέρια της μικρής της κόρης Άννας Μαρίας. Στους γάμους των παιδιών της, παραχώρησε την τιάρα του οίκου Cartier, στις νύφες και στις κόρες της.

Μάλιστα η τιάρα ονομάζεται «Khedive of Egypt» και ένα οικογενειακό κειμήλιο που συνοδεύει την ελληνική βασιλική οικογένεια για πάνω από εκατό χρόνια, αφού ο τελευταίος Khedive της Αιγύπτου την έδωσε στην πριγκίπισσα Μαργαρίτα του Στέμματος της Σουηδίας στις αρχές του 20ού αιώνα. Αποτελείται από διαμάντια τοποθετημένα σε σπείρες δάφνης, σύμβολο της νίκης και της δόξας.

Δες και τις σχετικές φωτογραφίες:

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

Η Άννα Μαρία υπέρκομψη στον γάμο της Θεοδώρας

πηγή antenna.gr