«Αντίο» στον Μίμη Πλέσσα: Όταν ο Παρίσης τιμούσε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη στην Κεφαλονιά -Μαζί του τα Καραβιωτάκια [εικόνες]

Με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός της απώλειας του Μίμη Πλέσσα, ανατρέξαμε στο αρχείο του ekefalonia.gr και θυμηθήκαμε την φιλοξενεία του αείμνηστου Μίμη Πλέσσα στην Κεφαλονιά.

Μια Ιστορική Αναδρομή

 

Το 2015, ο τότε δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κεκκάτο και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελο Κωνσταντάκη, είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν στο νησί τον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αλέξανδρος Παρίσης είχε αναφερθεί στην τεράστια πολιτιστική προσφορά του καλού του φίλου Μίμη Πλέσσα, ο οποίος με το πλούσιο μουσικό έργο του έχει σφραγίσει αναμφίβολα τη μουσική σκηνή της χώρας μας για περισσότερες από δύο γενιές. Τα ποιοτικά μελωδικά ακούσματα που δημιούργησε ανέδειξαν τη διαχρονική αφρόκρεμα των τραγουδιστών και τραγουδιστριών της Ελλάδας.

Η επίσκεψη αυτή είχε κορυφωθεί με μια μοναδική συναυλία με τίτλο «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές», η οποία πρωταγωνίστησε στα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού του 2015 με τους αδελφούς Καραβιώτη στη σκηνή. Η συναυλία αυτή, που έγινε με την παρουσία του αείμνηστου Μίμη Πλέσσα, αποτέλεσε μια αξέχαστη στιγμή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Δυστυχώς, ο Μίμης Πλέσσας απεβίωσε χθες, 5 Οκτωβρίου 2024, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο μουσικό κληροδότημα και πολλές αναμνήσεις από τις ανεπανάληπτες στιγμές που προσέφερε στην ελληνική μουσική σκηνή.

Ας θυμηθούμε μαζί εικόνες από την ιστορική συναυλία από εκείνο το καλοκαίρι που πραγματικά αναβάθμισε τον πολιτισμό στο νησί μας.

πηγή ekefalonia.gr