Το νούμερο που «τρόμαξε» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Προσέξατε τι ακριβώς έγινε στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξασφάλισε την παρουσία του στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του ηγέτη του κόμματος ενώ το θρίλερ για τη δεύτερη θέση διήρκησε μέχρι και την καταμέτρηση στα τελευταία πέντε εκλογικά τμήματα.

Με οριακή διαφορά, ο Χάρης Δούκας που «μαύρισαν» στην Αττική και βγήκε τέταρτος, πήρε τις απαραίτητες ψήφους στην επικράτεια για να περάσει στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Νικητής της βραδιάς είναι και ο Παύλος Γερουλάνος που είδε το ποσοστό του να εκτοξεύεται και να ξεπερνά το 20%. Συνεργάτες του έκαναν λόγο για «πικρή ήττα» αφού η διαφορά με τον Χάρη Δούκα ήταν μικρή.

«Επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, πιο δυνατό, πιο περήφανο», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Χάρης Δούκας ευχαρίστησε όσους ψήφισαν και τόνισε πως «το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό, το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας. Σας καλώ την Κυριακή να κάνουμε την υπέρβαση, να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, να αλλάξουμε την κοινωνία».

Ο Παύλος Γερουλάνος συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα, ενώ ευχαρίστησε όσους ψήφισαν στις εκλογές. «Αύριο είναι μία καινούργια ημέρα, συνεχίζουμε τον αγώνα. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες χρειάζονται κατεύθυνση. Η μάχη είναι ακόμη ανοιχτή», ανέφερε.

ΠΑΣΟΚ: Το νούμερο που τρόμαξε

Η προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ πολλαπλασιάστηκε σε σχέση με αυτή του 2021. Συγκεκριμένα, στις εσωκομματικές εκλογές ψήφισαν πάνω από 300.000 άτομα με αρκετά να είναι νέα μέλη.

Η μεγάλη προσέλευση τρόμαξε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αφού έδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει έρεισμα στην κοινωνία και πως αρκετοί είναι έτοιμοι να το ψηφίσουν και στις εθνικές εκλογές, τη στιγμή που στην Κουμουνδούρου «σκοτώνονται» ακόμη και για την ημερομηνία του συνεδρίου. Η δυναμική που έδειξε το ΠΑΣΟΚ δείχνει ένα κόμμα εξουσίας…

πηγή instanews.gr