Γιώργος Καβαλλιεράτος: Πιστεύουμε  ακράδαντα ότι είμαστε σε κατάσταση εκτροχιασμού, όλα τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου μας  βρίσκονται στις καλένδες ή δεν αγγίζονται.

Αγαπητοί συνδημότες συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την εκλογική    διαδικασία που με την δική σας ψήφο δώσατε ρόλους σε όλους εμάς που διεκδικήσαμε να πάρουμε τις τύχες αυτού του τόπου  στα χέρια μας.

Σε εμάς  της παράταξης των ΄΄ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ΄΄ δώσατε την ευθύνη της μείζονος αντιπολίτευσης, ευθύνη που κρίνουμε ότι εξασκούμε στο ακέραιο μέσα από τις δυνατότητες που μας δίνονται.

Υποχρέωση μας είναι να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό για τα διαδραματισθέντα σε αυτό τον χρονικό διάστημα που θεωρούμε ότι  είναι καθοριστικό για την περεταίρω πορεία του δήμου μας.

Ξεκινώντας από την δική μας παράταξη νιώθουμε ότι σταθήκαμε απόλυτα πιστοί σε αυτά που δηλώσαμε προεκλογικά, αλλά και σε αυτά που δεσμευτήκαμε μετεκλογικά . Δεν κάναμε λοιπόν τίποτε άλλο πέρα από το να εφαρμόσουμε  την αταλάντευτη θέση μας, ότι θα είμαστε  θετικοί σε ό,τι νοιώθαμε ότι προάγει τα συμφέροντα του τόπου μας και κάθετα αντίθετοι σε ό,τι τα βλάπτει.

Σταθήκαμε λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων, δεν κρυφτήκαμε,  προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να δώσουμε στην δημοτική αρχή  σοβαρές  προτάσεις και λύσεις για όλα τα σημαντικά προβλήματα  του δήμου μας, που πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να  βοηθήσουν στην πρόοδο του.

Η στάση μας αυτή  βέβαια κρίνεται, και θα κριθεί από όλους εσάς, γιατί πάντα <<εχθρός του καλού είναι το καλύτερο>> για το μόνο όμως που είμαστε σίγουροι και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε με την συνείδηση μας καθαρή είναι ότι κίνητρο μας για όλες μας τις κινήσεις δεν είναι η μικροπολιτική  αλλά η ουσία,  μότο μας  σε αυτή την πορεία είναι ότι <<όλοι μαζί θα επιπλεύσουμε ή όλοι μαζί θα βουλιάξουμε>>

Η δική μας στάση βέβαια δεν βρίσκει καμία ανταπόκριση στην πρακτική της  Δημοτικής αρχής, πραγματικά τα τεκταίνομαι σε αυτό τον χρόνο από πλευρά της  δεν αντέχουν σε καμία κριτική. Καλούμε τους πάντες ανεξάρτητα της επιλογής ψήφου  ακόμα και αυτούς που συμμετέχουν στην δημοτική αρχή  με το χέρι στην καρδιά να αναλογιστούν για μια στιγμή αν υπάρχει κάτι που τα έχει  πάει καλά αυτή η διακυβέρνηση?

Πιστεύουμε  ακράδαντα ότι είμαστε σε κατάσταση εκτροχιασμού, όλα τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου μας  βρίσκονται στις καλένδες ή δεν αγγίζονται.

Τα  έργα  που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή σέρνονται με άγνωστη κατάληξη, στα θέματα υγείας νοιώθουμε αναρμόδιοι και  έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον θεό,<< από  τύχη ζούμε>>, στα θέματα παιδείας ακουμπάμε μόνο την καθαριότητα, πετρέλαιο και αλλαγή λαμπτήρων, για  νέες απαραίτητες εγκαταστάσεις σε Σάμη, Πύλαρο , και Έρισο ούτε κουβέντα, στην ύδρευση αυτοσχεδιάζουμε, και η καθαριότητα βρίσκεται στο ναδίρ  , οι τουριστικοί προορισμοί σε χαοτική κατάσταση που μας εκθέτη ανεπανόρθωτα με την πεισματική άρνηση της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει ακόμα και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβούλιου και με οικονομική ζημιά που από τα μέχρι τώρα στοιχεία  θα ξεπεράσει τα 2.500.000 €.

Αυτό που μας τρομάζει ποιο πολύ  όμως είναι ότι   μέσα  σε αυτό το περιβάλλον κάποιοι θεωρούν ότι όλα βαίνουν καλώς και ο δήμαρχος κατά δήλωση του στις συναντήσεις του με τους πολίτες δέχεται συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα πορεία της δημοτικής αρχής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ενσυναίσθηση για τη κατάσταση που έχουμε περιέλθει.

Κύριοι της δημοτικής αρχής, για μια ακόμα φορά θα σας υπενθυμίσουμε ότι ο δήμος δεν είναι τιμάριο εξουσίας, ούτε εφαλτήριο προσωπικής προβολής και ανέλιξης, είναι πεδίο συλλογικής προσπάθειας και προσφοράς, σταματήστε λοιπόν όσο είναι νωρίς τις προσωπικές στρατηγικές και τα ψέματα γιατί η ζημιά που έχετε επιφέρει στον ένα αυτό χρόνο τείνει να γίνει ανεπανόρθωτη, αντιλήφθητε ότι δεν διαχειρίζεστε μαγαζάκι αλλά ζωές ανθρώπων..

Για τους ‘’ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ΄΄

  Ο επικεφαλής της παράταξης      

  Καβαλλιεράτος Γιώργος

 Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σάμης

Υ/Γ 1 Πρόσθεση μας δεν είναι να σας κουράζουμε με επαναλαμβανόμενα δελτία  τύπου, δυστυχώς έχουμε να διαχειριστούμε μια συγκεκριμένη κατάσταση που δυστυχώς δείχνει να μην αλλάζει.

Υ/Γ 2  Παραθέτουμε για να αντιληφθείτε την αντιμετώπιση που έχουμε από την δημοτική αρχή τρεις αιτήσεις που έχουμε υποβάλει πριν από περίπου ενα μηνά και περιμένουμε καρτερικά απαντήσεις. Δηλώνουμε ότι δεν θα κουραστούμε, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, οι ωφελημένες απαντήσεις θα δοθούν  σε εμάς και στην κοινωνία τίποτε δεν θα μείνει στο σκοτάδι.