Τιμολόγια ρεύματος: Τέλος ένα από τα χρώματα – Ποιο καταργείται οριστικά

Σταματάει ένα από τα χρώματα των τιμολογίων ρεύματος. Ποιο είναι και τι κάνουμε από εδώ και πέρα.

Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας, πράσινο τιμολόγιο ρεύματος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα καταργηθεί μέχρι το τέλος του 2024.

Όσοι το έχουν, θα πρέπει να επιλέξουν κάποιο από τα υπόλοιπα χρώματα που υπάρχουν διαθέσιμα.

Οριστική η απόφαση για το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος

Τις «επίσημες» ανακοινώσεις τις έκανε ο ίδιος ο Υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας για τις αλλαγές στο ρεύμα, στο Action24.

Στην ουσία, τα πράσινα τιμολόγια τελειώνουν ως θεσμική ρύθμιση στο τέλος του χρόνου και από κει και πέρα θα πρέπει οι καταναλωτές να επιλέξουν ένα νέο «χρωματιστό» τιμολόγιο ρεύματος.

Αναλυτικά ο κ. Σκυλακάκης απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει κάποιος καταναλωτής να δεσμευτεί με κάποιο κλειστό συμβόλαιο ρεύματος είπε:

«Το τι πρέπει να γίνει θα πρέπει να περιμένουμε 1,5 μήνα, τα πράσινα τιμολόγια τελειώνουν ως θεσμική ρύθμιση στο τέλος του έτους, θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε αυτό, τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε ανακοινώσεις».

Στη συνέχεια είπε ότι μέσα σε αυτό το έτος, πολλοί που ξεκίνησαν με πράσινο έκαναν τις επιλογές τους και μεταφέρθηκαν είτε στο κίτρινο, είτε στο μπλε οι περισσότεροι. «Πάρα πολλοί έκαναν τις επιλογές τους, και επέλεξαν κίτρινα ή μπλε», είπε χαρακτηριστικά.