Καιρός: Έρχεται μεγάλη πτώση θερμοκρασίας – Τι προβλέπει ο Μαρουσάκης

Τα χρήματα που δαπανούμε στους λογαριασμούς ρεύματος έχουν αυξηθεί τον τελευταίο Τη δική του πρόβλεψη για τον καιρό τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα έδωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός μετεωρολόγος μας προειδοποίηση για την πτώση στη θερμοκρασία που έρχεται.

Αναλυτικά η πρόβλεψη:

Δεν θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα, όμως η «βουτιά» του υδράργυρου θα είναι σημαντική, φέρνοντας έναν πιο ψυχρό καιρό προς το τέλος της εβδομάδας.

Ειδικότερα, την Παρασκευή αναμένεται η θερμοκρασία να φτάσει το ανώτερο τους 21 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα, από τους 28 βαθμούς που καταγράφονται σήμερα, με τη διαφορά να είναι αισθητή.

Σε πολλές περιοχές της χώρας, η πτώση θα αγγίξει ακόμα και τους 10 βαθμούς, με τα βόρεια προάστια της Αθήνας να βιώνουν έντονη πτώση του θερμομέτρου.

Ο Μαρουσάκης εξηγεί πως έρχεται πτώση θερμοκρασίας χωρίς έντονα φαινόμενα

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σχολιάζοντας το φαινόμενο, εξήγησε ότι η πτώση της θερμοκρασίας οφείλεται στην παρουσία ενός αντικυκλώνα, ο οποίος εμποδίζει τις κακοκαιρίες να επηρεάσουν τη χώρα.

Ταυτόχρονα, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο, με ανέμους που αναμένεται να φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ, ειδικά στην περιοχή της νότιας Κρήτης, όπου οι ριπές των ανέμων μπορεί να φτάσουν και τα 9 μποφόρ.

Η πτώση της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με τη μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από την ανατολική και βορειοανατολική Ευρώπη, θα φέρει έναν ξηρό και ψυχρό καιρό μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Από την Τετάρτη και μετά, η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα περισσότερο, με ενδεικτικές τιμές να κυμαίνονται από 20 έως 23 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι νύχτες και τα πρωινά θα είναι ιδιαίτερα ψυχρά, κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.