Νέα εξέλιξη στα σούπερ μάρκετ – Το μέτρο που παίρνει παράταση

Σημαντική οικονομική ενίσχυση θα συνεχίσει να έχει ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ με απόφαση της κυβέρνησης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το γνωστό σε όλους «καλάθι του νοικοκυριού» θα παραμείνει για αρκετούς μήνες ακόμα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα είναι σίγουρα για 6 μήνες.

Μέχρι τώρα έχει βοηθήσει πολύ κόσμο, ώστε να αγοράζει βασικά αγαθά σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές για τα δεδομένα της εποχής.

Ποια άλλα μέτρα σχετίζονται με τα σούπερ μάρκετ

Επίσης μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε λήγει και ισχύς του, αναμένεται να επανεξεταστεί το μέτρο για το πλαφόν 7% στο περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα πρώτης και δεύτερης ηλικίας.

Εκτός από την επανεξέταση των μέτρων που βρίσκονται ήδη σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός μεγάλου απροόπτου, σούπερ μάρκετ και βιομηχανίες θα προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε δεκάδες βασικά αγαθά, που προμηθεύονται καθημερινά τα νοικοκυριά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σούπερ μάρκετ και προμηθευτές θα προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε περισσότερα από 100 προϊόντα σε ποσοστό τουλάχιστον 5% και για χρονικό διάστημα που δεν θα είναι λιγότερο από τους 2 μήνες. Μάλιστα κάθε 15 ημέρες τα σούπερ μάρκετ και οι προμηθευτές θα προχωρούν σε νέες μειώσεις σε περίπου 100 προϊόντα.