ΑΒ Βασιλόπουλος: Τεράστια κίνηση, ποια σούπερ μάρκετ εξαγοράζει

Αποκαλύπτεται το deal που έκανε η ΑΒ Βασιλόπουλος με σούπερ μάρκετ της περιφέρειας.

Πριν από κάποιες ημέρες, ο brand manager της εταιρείας, κ. Νίκος Λαβίδας, είχε μιλήσει για την εξαγορά, χωρίς, όμως, να αποκαλύψει το όνομα της εταιρείας. Τα στοιχεία έρχονταν με το σταγονόμετρο στο «φως», με τις πληροφορίες να έκαναν λόγο για σούπερ μάρκετ της Πελοποννήσου.

Δημοσίευμα του Οικονομικού Ταχυδρόμου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, αποκαλύπτοντας ποια είναι η αλυσίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την αλυσίδα Τερζής με παρουσία κυρίως στον Πύργο Ηλείας, τα έξι καταστήματα της οποίας θα προστεθούν στο δίκτυο franchise της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Να σημειωθεί πως πριν από ένα χρόνο υπήρξαν δημοσιεύματα για την εξαγορά της εν λόγω αλυσίδας από τη Μασούτης, ωστόσο το deal «ναυάγησε».

Ποια είναι τα σούπερ μάρκετ Τερζής

Η Τερζής, με δύο ιδιόκτητα ακίνητα (Πύργος και Κάστα Κατάκολου), με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της (2022) είχε πωλήσεις 14,95 εκατ. ευρώ έναντι 13,942 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση και τελικό αποτέλεσμα κέρδη 297 χιλ. ευρώ έναντι 348.000 το 2021. Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ορκωτού εκφράζεται ουσιώδης αβεβαιότητα για τη συνέχιση της δραστηριότητας, καθώς το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων ανέρχεται σε7,121 εκατ. ευρώ έναντι κυκλοφορούντος ενεργητικού ποσού 4,645 εκατ. ευρώ.

Και για τον λόγο αυτό η Τερζής έχει προχωρήσει σε κινήσεις εξυγίανσης με επέκταση σε νέες δραστηριότητες και όπως αναφέρεται στον ισολογισμό, στο πρώτο εξάμηνο του 2023 παρουσίασε αύξηση κατά 12,82% των εσόδων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και βελτίωση της κερδοφορίας που εκτιμάται στις 430 χιλ. ευρώ.