Σπουδαία κίνηση από τα ΙΚΕΑ – Η βοήθεια που έδωσαν

Σε μια εξαιρετική κίνηση εκεί που υπάρχει ανάγκη προχώρησαν τα ΙΚΕΑ. Τι έκαναν;

Η καταιγίδα Ντάνιελ προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές και άφησε πίσω της σοβαρά προβλήματα στις μεσογειακές περιοχές. Ιδιαίτερα πλήγηκε η πεδιάδα της Θεσσαλίας, όπου ο απολογισμός ήταν τραγικός. 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ πάνω από 5.000 κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η ΙΚΕΑ του Ομίλου Fourlis, θέλοντας να προσφέρει έμπρακτα στην εξομάλυνση της καθημερινότητας, προχώρησε σε προσφορά οικιακού εξοπλισμού σε 160 οικογένειες που κατοικούν στο Βλοχό Καρδίτσας – ανεξάρτητα από την περιοχή που θα εγκατασταθούν μελλοντικά – καθώς και έκπτωση για την αγορά προϊόντων που αφορούν σε κατοικίες ή επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Στα πλαίσια του προγράμματος Σταθμοί Χαράς προχώρησε στον εξοπλισμό δύο παιδικών σταθμών στον Δήμο Παλαμά Καρδίτσας και προσέφερε προϊόντα σε άλλα νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς σε Γιάννουλη, Παλαμά και Δήμο Τριφυλλιά. Το ύψος της συνολικής προσφοράς ανέρχεται σε 1 εκ. ευρώ.

Στόχος της δωρεάς της ΙΚΕΑ παραμένει η δημιουργία συνθηκών για μια καλύτερη καθημερινή ζωή στις τοπικές κοινωνίες. Η «υιοθέτηση» του Βλοχού, ενός εκ των δύο χωριών του Δήμου Παλαμά που καταστράφηκαν ολοσχερώς, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο στήριξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων,.. Άλλωστε, όπως κατέδειξε η sustainability syndicated έρευνα της Kantar του 2023, η εταιρεία αναδείχθηκε πρώτη στον κλάδο της, στην ανταπόδοση στην κοινωνία.

Μέσω του ολιστικού προγράμματος στη Θεσσαλία η ΙΚΕΑ του Ομίλου Fourlis αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την ενσυναίσθησή της για τον άνθρωπο, την κοινωνία και τo περιβάλλον.

Το τοπικό κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλία προσέφερε πλήρη ενημέρωση και υποστήριξη στους κατοίκους για τις παραγγελίες τους. Αξίζει να σημειωθεί πως τα νοικοκυριά σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως πλήρως πλημμυρισμένες (45 χωριά) είχαν δικαίωμα σε έκπτωση 30% για αγορές έως 5.000€. Το ίδιο και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Ενώ, 20% έκπτωση δόθηκε σε όλους τους υπόλοιπους κατοίκους της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί.

Η ΙΚΕΑ συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε εδώ και χρόνια, όταν και άλλες περιοχές της Ελλάδας δοκιμάστηκαν από σφοδρά καιρικά φαινόμενα. Όπως συνέβη στην πυρκαγιά στο Μάτι (2018), στη σεισμική δόνηση που έπληξε την Ελασσόνα και τον Τύρναβο ή στις πυρκαγιές το καλοκαίρι 2021 και το καλοκαίρι 2022. Δεν σταματά να προσφέρει, να στηρίζει και να εμψυχώνει τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, με θετικό πρόσημο για την κοινωνία και την οικονομία.