Σκλαβενίτης, ΑΒ, Lidl, Μασούτης, Κρητικός: Έκτακτος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ

Χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε την ευθύνη να ενημερώσει την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τα θέματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του.

Καθώς το ζήτημα της ακρίβειας αποτελεί μείζον πρόβλημα για τους καταναλωτές, αλλά και για την κυβέρνηση, ξεχώρισα την αναφορά του για τους εν εξελίξει ελέγχους στις τιμές.

Ο ίδιος, κατά την άφιξή του στη συνάντηση, υπενθύμισε πως οι έλεγχοι αφορούν 26 μεγάλες επιχειρήσεις και περισσότερα από 2.500 προϊόντα.

Αναλυτικά όσα γράφει το ot.gr: Χθες ήταν η σειρά του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου να ενημερώσει την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για τα θέματα αρμοδιότητάς του.

Κι επειδή το μέτωπο της ακρίβειας καίει… τους καταναλωτές αλλά και την κυβέρνηση κράτησα την επισήμανση του για τους ελέγχους που είναι σε εξέλιξη για τις τιμές.

Ο ίδιος προσερχόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα θύμισε ότι πρόκειται για ελέγχους σε 26 μεγάλες επιχειρήσεις και σε περισσότερους από 2.500 κωδικούς προϊόντων.

Έψαξα, λίγο, να δω ποιες είναι αυτές οι εταιρείες που ελέγχονται. Και μία καλή πηγή μου είπε πώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και οι επτά μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ – τουτέστιν Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl Hellas, Μετρό ΑΕΒΕ,

Μασούτης ΑΕ, Πέντε ΑΕ, Κρητικός και άλλες. Και η ίδια πηγή μου είπε ότι ως τις 10 Νοεμβρίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Καταλαβαίνετε ότι η αγορά «κρατάει την ανάσα της»!