Κάνει πάταγο ο Σκλαβενίτης – Το μεγάλο deal που ανακοίνωσε

Ο όμιλος σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά μέσω της εξαγοράς της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Παπαντωνίου. Η συμφωνία αυτή έλαβε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κύπρου, δίνοντας έτσι στον όμιλο Σκλαβενίτη σημαντική παρουσία και στο νησί.

Μετά την έγκριση της εξαγοράς, ο Σκλαβενίτης ενισχύει το δίκτυό του στην Κύπρο, διαθέτοντας πλέον συνολικά 27 καταστήματα, στα οποία περιλαμβάνονται και τα πρώην καταστήματα της Μαρινόπουλος. Επιπλέον, ο όμιλος δεσμεύεται να διατηρήσει όλους τους 769 εργαζόμενους της αλυσίδας Παπαντωνίου.

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο αλυσίδες είχε ανακοινωθεί στις 20 Ιουνίου 2024, ενώ η πράξη συγκέντρωσης κατατέθηκε στην κυπριακή Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 12 Ιουλίου του ίδιου έτους.

Η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή, κατά τη συνεδρία της ημερομηνίας 17/10/2024, αφού έλαβε υπόψη τη Γραπτή Έκθεση της Υπηρεσίας ημερομηνίας 15/10/2024, διαπίστωσε ότι η εν λόγω πράξη συγκέντρωσης (σ.σ. εξαγορά σούπερ μάρκετ Παπαντωνίου από τη Σκλαβενίτης) αν και ενέπιπτε στο πεδίο εφαρμογής του περί Ελέγχου των Συγκεντρώσεων Επιχειρήσεων Νόμου του 2014, Νόμος αρ. 83(Ι)/2014 (στο εξής ο “Νόμος”) και στην έννοια της συγκέντρωσης, εντούτοις δεν προκαλεί αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητά της με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε να μην αντιταχθεί και να κηρύξει συμβατή την πράξη συγκέντρωσης με τη λειτουργία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.