Κεφαλονιά: Μήπως θέλεις να είσαι ανάμεσα στους 10 που θα παίρνεις 300 ευρώ το μήνα και για 10 μήνες; Δες ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες

Τα τελευταία χρόνια ως Δημοτική Αρχή έχουμε εργαστεί σκληρά και μεθοδικά για την αξιοποίηση και οργάνωση της περιουσίας των Ιδρυμάτων του Δήμου Ληξουρίου (Αφών Στυλιανού Τυπάλδου και Κληροδότημα Θεαγένους Τρομπέτα).

Τα ακίνητα των Ιδρυμάτων που βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι πλέον όλα μισθωμένα και αποφέρουν έσοδα ικανά να καλύψουν τις επιθυμίες των δωρητών.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι , μετά από πολλά χρόνια , το Ιδρυμα Αφών Στυλιανού Τυπάλδου , μετά και την έγκριση της σχετικής απόφασης του ΔΣ του Ιδρύματος από την Αποκεντρωμένη , ξεκινάει την χορήγηση 10 υποτροφιών για το Ακαδημαϊκό έτος 2024 – 2025 !!!

Συγκεκριμένα 9 υποτροφίες θα δοθούν σε φοιτητές που σπουδάζουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και 1 υποτροφία αποφοίτοι Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.

Δικαιούχοι είναι φοιτητές που είναι οικονομικά αδύναμοι , κατάγονται από το Δήμο Ληξουρίου και είναι απόφοιτοι Λυκείων του Δήμου Ληξουρίου!!

Το ποσό μηνιαίας υποτροφίας κάθε δικαιούχου θα είναι 300 € , θα δίνονται για 10 μήνες ανά έτος μέχρι τη λήξη των κανονικών σπουδών ανεξάρτητα από το έτος σπουδών στο οποίο σήμερα βρίσκονται και θα είναι για σπουδαστές ηλικίας μέχρι 28 ετών.

Τις επόμενες ημέρες μετά τη δημοσίευση σε εφημερίδα Πανελλήνιας κυκλοφορίας όπως ορίζει ο νόμος της σχετικής ανακοίνωσης θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Το ΔΣ του Ιδρύματος θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση για την έναρξη της υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.