Συναγερμός για όσους έχουν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα – Τι έχει συμβεί

Οι απατεώνες συνεχώς επινοούν νέες μεθόδους για να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα και να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των πρακτικών είναι μια νέα απάτη, κατά την οποία ψηφιακοί εγκληματίες προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα μέσω email που φέρεται να προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, στο επίμαχο μήνυμα που αποστέλλεται μαζικά στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των τελευταίων ημερών, αναγράφονται τα εξής:

«Αγαπητέ… Για τη δική σας ασφάλεια, η Εθνική Τράπεζα έχει αναβαθμίσει τις διαδικασίες ασφαλείας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αυτή είναι η τρίτη ειδοποίηση που απαιτεί την επιβεβαίωσή σας για να εξασφαλίσετε την ασφαλή πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να επανενεργοποιήσετε τις διαδικτυακές λειτουργίες. «Επιβεβαιώστε Τα Στοιχεία σας».

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, απαντήστε σε αυτό το email.

Με εκτίμηση,

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος».

Προφανώς, το παραπάνω μήνυμα έχει αποστολέα ένα email που σε καμία περίπτωση δεν είναι της Εθνικής Τράπεζας -αν και έχει το σχετικό logo- αλλά έχει το… τουλάχιστον ύποπτο όνομα «marco.pennetti@ rentami. it» και με θέμα «Ενημέρωση Ασφαλείας: Παρακαλούμε Επικυρώστε Τον Λογαριασμό Σας».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως όλες οι τράπεζες έχουν σημειώσει σε ανακοινώσεις τους -σε όλους τους τόνους- πως δεν ζητείται ΠΟΤΕ επικαιροποίηση στοιχείων μέσω email και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή -όπως το να ελέγχεται το email αλλά και το μήνυμα πώς είναι γραμμένο- για να μην πέσετε θύμα ηλεκτρονικής απάτης.