Κεφαλονιά-28η Οκτωβρίου: Μεγαλειώδης η μαθητική παρέλαση στο Αργοστόλι [εικόνες +βίντεο]

Με τη δέουσα λαμπρότητα, γιορτάστηκε στο Αργοστόλι η Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δημητρίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Αργοστολίου, κ. Γεωργία Τασιούλη.

Ο ναός είχε γεμίσει από νωρίς με ελληνικές σημαίες, τις οποίες κρατούσαν μαθητές από τις αντιπροσωπείες την σχολείων, των φορέων και των συλλόγων της πόλης μας. Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής εξουσίας και των σωμάτων ασφαλείας, αποδίδοντας τον πρέποντα σεβασμό στη μνήμη των ηρώων.

Μετά τη δοξολογία, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων στο πάρκο Νάπιερ, όπου οι παρευρισκόμενοι τίμησαν τους αγωνιστές που έπεσαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Το πρόγραμμα των εορτασμών ολοκληρώθηκε με μαθητική παρέλαση, στην οποία έλαβαν μέρος σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πολιτιστικοί σύλλογοι, καθώς και η Σχολή Εμπορικού Ναυτικού.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της μπάντας της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Αργοστολίου “Διονύσης Λαυράγκας”, ενώ πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει την πλατεία για να δει την παρέλαση και να χειροκροτήσει τα παιδιά μας.

Τον συντονισμό της παρέλασης ανέλαβε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο δημοσιογράφος συμπολίτης μας Σάκης Βούτος.

Η εκδήλωση άφησε έντονο το αίσθημα της υπερηφάνειας και της ευγνωμοσύνης για τους αγώνες των προγόνων, ενώ οι νέοι έδωσαν μήνυμα ελπίδας και συνέχισης της παράδοσης.

Ακολούθησε δεξίωση στο κτίριο του Διοικητηρίου, όπου ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής βράβευσε συμπολίτες μας για την προσφορά και τις επιτυχίες τους. Ο λόγος για την Κατερίνα Σπυράτου, διευθύντρια του ΣΑΕΚ, την Παρασκευή Αντωνέλου και την Ρεγγίνα Κατσιβέλη.

Χρόνια πολλά σε όλους! Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!

Το φωτορεπορτάζ από τις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις είναι του Neil Jackson.

πηγή: ekefalonia.gr