“ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ”: “ΕΚΡΥΨΕ …επιστολή-μνημείο ο Αλ. Παντελειός”!

Εδώ και δύο μήνες στις 22/2/2019 η Νομαρχιακή Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) Κεφαλληνίας και Ιθάκης στέλνει επιστολή στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξέξανδρο Παρίση, στον Αντιδ/χο Τεχνικών Έργων Δ. Λυκούδη, στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Κεφ/νιάς και στο Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με τα υπό εξέλιξη έργα στο Αργοστόλι». Την επιστολή υπογράφει ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Παντελειός υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Αργοστολίου με τη Δημοτική Κίνηση «Κεφαλονιά, νησί για όλους».

Το ΤΕΕ διά του Αλέξανδρου Παντελειού έθετε το θέμα της έλλειψης μέτρων ασφαλείας στα έργα και ζητούσε αφενός να λάβει γνώση της εγκεκριμένης μελέτης του έργου του Μαϊστράτου «καθώς δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου» και ζητούσε να υπάρξει ενημέρωση «σχετικά με τον προγραμματισμό του Δήμου ή των εργολάβων σε σχέση με την τελική διάθεση των αποβλήτων (μπάζων)».

Η επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα  από το ΤΕΕ στις 22 Φεβρουαρίου.

Η απάντηση ήλθε μετά από τρεις ημέρες στις 25 Φεβρουαρίου από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσιο Λυκούδη.

Και από εδώ αρχίζει …το μυστήριο.

1ον. Το ΤΕΕ και προσωπικά ο πρόεδρος του κ. Αλ. Παντελειός δεν δίνει στη δημοσιότητα την απάντηση Λυκούδη ως όφειλε, αφού αυτό δημοσιοποίησε την επιστολή! Γιατί; Ήθελε μήπως ο κ. Παντελειός να κρύψει κάτι; Δεν το πιστεύουμε!

Πάντως το πλέον βέβαιο είναι ότι η μη δημοσιοποίηση της απάντησης Λυκούδη ωφελεί …τη Δημοτική Αρχή όπως προκύπτει από τις απαντήσεις!

Δ. Λυκούδης

2ον. Η Δημοτική Αρχή αντί να δώσει τη μελέτη του έργου του Μαϊστράτου στο ΤΕΕ προκειμένου να λάβει γνώση, όπως ζητούσε, δια του κ. Λυκούδη ενημερώνει γενικόλογα. Δύο μήνες μετά την απάντηση απ’ότι γνωρίζουμε, το ΤΕΕ και προσωπικά ο κ. Παντελειός …δεν επανέρχεται προφανώς γιατί ικανοποιήθηκαν από την απάντηση Λυκούδη!

3ον. Η Δημοτική Αρχή δια του κ. Λυκούδη για τα μέτρα ασφαλείας των εργοταξίων και τη διαχείριση των μπάζων «πετάει το μπαλάκι» στον εργολάβο και …ξεγνοιάζει !

Και καλά η Δημοτική Αρχή …κάνει τη δουλειά της λες και δεν είναι αρμόδια και υπεύθυνη για την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του εργολάβου.

Αλ. Παντελειός

Το ΤΕΕ όμως και προσωπικά ο πρόεδρος του και υποψήφιος δήμαρχος Αλέξανδρος Παντελειός γιατί «έπνιξαν το θέμα»;

Ζητάμε πολλά μήπως;

Όχι βέβαια;

Απλά από τον Δήμο ζητάμε να μάθουμε γιατί ενώ είναι αρμόδιος δεν ελέγχει αν τηρούνται οι συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου για την ασφάλεια των πεζών και τα μπάζα και

Από το ΤΕΕ και προσωπικά τον πρόεδρο του και υποψήφιο δήμαρχο Αλέξανδρο Παντελειό ζητάμε να μάθουμε γιατί δεν έδωσε στη δημοσιότητα όπως όφειλε την μνημειώδη απάντηση Λυκούδη, δείγμα ανευθυνότητας της Δημοτικής Αρχής!

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr

Η απάντηση του αντιδήμαρχου Διονυσίου Λυκούδη προς τον πρόεδρο του ΤΕΕ και υποψήφιο δήμαρχο Αλέξανδρο Παντελειό, στον οποίο αναφέρει ότι τα μέτρα ασφαλείας των εργοταξίων καθώς και η διαχείρηση των μπάζων είναι ευθύνη και αρμόδιότητα του εργολάβου