Η σημαντική μείωση του ζωικού κεφαλαίου εξαιτίας ζωονόσων, καθώς και η εγκατάλειψη κοπαδιών λόγω των οικονομικών δυσχερειών των κτηνοτρόφων, συντελούν στην αύξηση των τιμών της φέτας, όπως αναφέρει άρθρο στο ertnews.
Παράλληλα, διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ αιγοπροβατοτρόφων και βιομηχάνων για την επόμενη γαλακτοκομική περίοδο και την παραγωγή φέτας.
Το κόστος παραγωγής συνεχώς ανεβαίνει, κυρίως λόγω του φετινού ξηρού καλοκαιριού που μείωσε τα διαθέσιμα βοσκοτόπια, αναγκάζοντας τους κτηνοτρόφους να προμηθευτούν περισσότερες ζωοτροφές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.