“Μην Ξεγελαστείτε από την Άνοδο της Θερμοκρασίας – Έρχεται Νέα Ψυχρή Εισβολή και Βροχές”
Αλλαγή σκηνικού αναμένεται στον καιρό, καθώς από αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, αγγίζοντας το Σαββατοκύριακο τους 16-17 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, αυτή η «ανάσα» ζέστης θα είναι σύντομη. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό, από τη Δευτέρα επιστρέφει το κρύο, φέρνοντας μαζί του βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.
Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποίησε πως η νέα ψυχρή εισβολή θα διαρκέσει και κατά την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς. Όσο για τον καιρό της Τσικνοπέμπτης, τόνισε πως θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης επισήμανε ότι το Σαββατοκύριακο θα σημειωθεί μικρή βελτίωση, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τον παγετό να υποχωρεί προσωρινά. Ωστόσο, οι βροχές θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πολύ ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα, ρίχνοντας και πάλι τη θερμοκρασία σε χειμωνιάτικα επίπεδα.