Μια απροσδόκητη εξέλιξη άφησε χιλιάδες δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος χωρίς την πολυπόθητη καταβολή των χρημάτων τους την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, το πρόβλημα προέκυψε από τεχνικό σφάλμα της EUROBANK, το οποίο οδήγησε στην απόρριψη 15.328 πληρωμών.
Το λάθος σημειώθηκε κατά τη διαδικασία εκτέλεσης των πληρωμών στις 28 Φεβρουαρίου 2025, αφήνοντας τους δικαιούχους σε αναμονή χωρίς καμία προειδοποίηση. Για να διορθωθεί το πρόβλημα, η ΔΙΑΣ θα αποστείλει ξανά τις πληρωμές προς την EUROBANK, με προγραμματισμένη εκτέλεση στις 4 ή 5 Μαρτίου 2025.
Ο ΟΠΕΚΑ διαβεβαιώνει πως παρακολουθεί στενά την εξέλιξη και εγγυάται ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν κανονικά τα χρήματά τους, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Παράλληλα, ζητά την κατανόηση των πολιτών, καθώς το πρόβλημα προέκυψε από διατραπεζικές διαδικασίες που δεν ελέγχονται από τον οργανισμό.
Μείνετε συντονισμένοι για νεότερες εξελίξεις!
Μάθετε τα πάντα για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΔΥΠΑ – ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ εδώ


