Κεφαλονιά: Ανήλικος προσπάθησε να “ανοίξει” αυτοκίνητο – Η μητέρα του κατέληξε στο κρατητήριο

Ένα περιστατικό που σόκαρε την τοπική κοινωνία της Κεφαλονιάς εκτυλίχθηκε το πρωί του Σαββάτου (15/03), όταν ένας ανήλικος ημεδαπός πιάστηκε στα «πράσα» από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. την ώρα που προσπαθούσε να παραβιάσει σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον νεαρό σε κεντρικό σημείο του νησιού και έδρασαν άμεσα, αποτρέποντας την ολοκλήρωση της απόπειρας κλοπής. Λίγες ώρες αργότερα η μητέρα του ανήλικου βρέθηκε κι εκείνη αντιμέτωπη με τις αρχές, καθώς συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου – μια κατηγορία που συχνά «βάζει στο κάδρο» τους γονείς σε περιπτώσεις ανηλικότητας και παραβατικής συμπεριφοράς.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλονιάς, ενώ το περιστατικό συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις στην τοπική κοινωνία.

Το περιστατικό έρχεται να υπενθυμίσει τη σημασία της πρόληψης και της σωστής καθοδήγησης των νέων, σε μια εποχή που τα φαινόμενα παραβατικότητας ανηλίκων παραμένουν στο προσκήνιο.

Μάθετε τα πάντα για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΔΥΠΑ – ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ εδώ