Σε μια κρίσιμη συνάντηση που μπορεί να φέρει εξελίξεις για την Παιδεία και τον Πολιτισμό στο Ληξούρι, ο Δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης βρέθηκε σήμερα στην Αθήνα, όπου μαζί με τον βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγή Καππάτο, επισκέφθηκαν την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.
Η ατζέντα της συζήτησης μόνο τυπική δεν ήταν. Δύο μείζονα θέματα τέθηκαν επί τάπητος: η αποκατάσταση της ιστορικής Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης και η ανέγερση νέου κτηρίου για το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου.
Ο κ. Κατσιβέλης ζήτησε ευθέως τη στήριξη της Υπουργού για το νέο σχολικό κτήριο, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση έναρξη της μελέτης σε συνεργασία με τις Κτηριακές Υποδομές και με βάση τις προδιαγραφές που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας.
Αναφορικά με την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, ο Δήμαρχος πρότεινε τη διοργάνωση ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο Παιδείας τον ερχόμενο μήνα, με τη συμμετοχή του προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου και του μελετητικού γραφείου, εφόσον πρώτα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού για την πορεία της μελέτης αποκατάστασης.
Ο κ. Κατσιβέλης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Υπουργό για τον χρόνο που αφιέρωσε, εν μέσω μιας απαιτητικής περιόδου για την Παιδεία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας για την προώθηση των ζητημάτων που αφορούν τη νεολαία και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για την εξέλιξη των θεμάτων – μένει να φανεί αν το Υπουργείο θα στηρίξει ενεργά τις προτάσεις του Δήμου.



