«Σφηνάκι δροσιάς» πριν το θερμό κύμα του Δεκαπενταύγουστου! Τι προειδοποιεί ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Έρχεται «ανάσα» πριν τη ζέστη διαρκείας, αλλά… μην επαναπαύεστε – Νέα απειλή μετά τις 15 Αυγούστου!

Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας δίνει την πιο πρόσφατη και άκρως χρήσιμη πρόγνωση για τις ημέρες που ακολουθούν, μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο. Όπως τονίζει, ο καιρός δεν θα παρουσιάσει ακραία φαινόμενα, με την καθημερινότητά μας να κυλά σε σχετικά φυσιολογικά καλοκαιρινά πλαίσια.

Ωστόσο, οι επόμενες 24 ώρες φέρνουν ισχυρές καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, με φαινόμενα που απαιτούν προσοχή.

Από την Πέμπτη, ο υδράργυρος θα ανέβει αισθητά: 3 έως 5 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με τη ζέστη να γίνεται μεν αισθητή, αλλά –προς το παρόν– ανεκτή.

Η δυτική Ελλάδα θα «ψήσει» περισσότερο, φτάνοντας τους 36-37°C, ενώ τα μελτέμια επιστρέφουν δριμύτερα, αγγίζοντας τα 6-7 μποφόρ μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Όσον αφορά το ερώτημα που καίει – θα έρθει νέος καύσωνας; Η απάντηση, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, δεν είναι απλή. Αν και οι πιθανότητες μειώνονται, θερμές αέριες μάζες φαίνεται να πλησιάζουν μετά τις 15 Αυγούστου, και ο ίδιος εφιστά την προσοχή, καθώς η κατάσταση χρήζει παρακολούθησης.

Για όσους ετοιμάζονται για διακοπές, το πρώτο μισό του Αυγούστου δείχνει σύμμαχος, αλλά μην χαλαρώνετε τελείως: ο καιρός ίσως ετοιμάζει καυτές εκπλήξεις στη συνέχεια.