«Μάγεψαν την Κεφαλονιά οι φωνές από τη Σερβία!» – Θερμή υποδοχή της Γυναικείας Ακαδημαϊκής Χορωδίας του Νις από τον Δήμαρχο Αργοστολίου

Μια ξεχωριστή μουσική “νότα” χάρισε στην Κεφαλονιά η επίσκεψη της Γυναικείας Ακαδημαϊκής Χορωδίας του Πανεπιστημίου της πόλης Νις της Σερβίας, η οποία βρέθηκε στο νησί με αφορμή δύο συναυλίες σε Αργοστόλι και Σκάλα.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, και ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Κουρκουμέλης, υποδέχθηκαν την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025 τη μαέστρο της χορωδίας, Ίβανα Μίροβιτς, και τον διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Νις, Πρέντραγκ Γελένκοβιτς.

Οι Σέρβοι επισκέπτες, συνοδευόμενοι από τον Επίτιμο Πρόξενο της Σερβίας στην Κεφαλονιά, Βίκτορα Ρουχωτά, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη θερμή φιλοξενία και τη φυσική ομορφιά του νησιού.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τη χορωδία, ευχαριστώντας τα μέλη της για τη συμμετοχή τους στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Κεφαλονιάς και τονίζοντας τη σημασία της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ των δύο χωρών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ευχές για συνέχιση της συνεργασίας.