Έντονη κινητικότητα αλλά και παρασκήνιο φαίνεται να συνοδεύουν, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Θεοφιλάτο, τη διαδικασία συγκρότησης του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης.
Ο ίδιος κάνει λόγο για «εκστρατεία τέλος» και αφήνει σαφείς αιχμές ότι το σχήμα έχει ήδη «κλειδώσει» από Βουλευτή, Δήμαρχο και την αρμόδια Υπουργό.
Την ώρα που —όπως αναφέρει— κάποιοι «ετοιμάζουν ακόμη υπομνήματα και διαμαρτυρίες» από τον Πειραιά, το σημείο που προκαλεί τη μεγαλύτερη συζήτηση είναι η απουσία του Μάκη Γαλανού από κάθε θέση στο νέο Εφορευτικό Συμβούλιο.
Ο Θεοφιλάτος χαρακτηρίζει το «κόψιμο» του Γαλανού «απορίας άξιον» και υπονοεί ότι πρόκειται για μια κίνηση απαξίωσης, καθώς ούτε απλό μέλος δεν συμπεριλήφθηκε. Υποστηρίζει ότι η απομάκρυνση αυτή συνδέεται με την παλαιότερη αποχώρηση και επιστολή διαμαρτυρίας του Γαλανού από το προηγούμενο Συμβούλιο — μια κίνηση που, όπως υπονοεί, δεν του «συγχωρήθηκε».
Με αιχμηρό ύφος, ο Θεοφιλάτος σχολιάζει: «Α ρε Μάκη, σου ρούφηξε την αίγλη ο κουμπάρος με το καλαμάκι…», προσθέτοντας ότι πλέον ο Γαλανός αντιμετωπίζεται ως «καμένο χαρτί».
Το ζήτημα προκαλεί έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία, ενώ αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς οι αντιδράσεις για τη σύνθεση του νέου Συμβουλίου φαίνεται πως μόλις ξεκινούν.



