«ΧΑΜΟΣ» στο Ληξούρι με τους μπότηδες – Η Πρώτη Ανάσταση που ξεσήκωσε τους πάντες! (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με έντονο παλμό, συγκίνηση και εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της Πρώτης Ανάστασης στο Ληξούρι, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μηνιατών, σε μια ημέρα που εξελίχθηκε σε γιορτή για ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Το χαρμόσυνο μήνυμα «Ανάστα ο Θεός» αντήχησε δυνατά, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης αλλά και αισιοδοξίας, σηματοδοτώντας μία από τις πιο ζωντανές στιγμές της Μεγάλης Εβδομάδας.

💥 Το έθιμο που «ταρακούνησε» την πόλη

Τον τόνο έδωσε το εντυπωσιακό και πολυαναμενόμενο έθιμο με το σπάσιμο των μπότηδων, το οποίο μετέτρεψε τα σοκάκια του Ληξουρίου σε ένα εκρηκτικό σκηνικό χαράς. Οι ήχοι από τα σπασμένα πήλινα δοχεία δημιούργησαν μια μοναδική εμπειρία, ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους.

🎺 Φιλαρμονική, πολιτιστικοί σύλλογοι και μια πλατεία που «έβραζε»

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία, όπου η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου έντυσε μουσικά τη βραδιά, ενώ πολιτιστικοί σύλλογοι έδωσαν ξεχωριστό χρώμα με τη συμμετοχή τους.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα ζωντανό, γεμάτο ενέργεια σκηνικό που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων και ανέδειξε τη δύναμη της τοπικής παράδοσης.

🙏 Ευχαριστίες και μήνυμα συνέχειας

Ο Δήμος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, καθώς και στους πολίτες και επισκέπτες που έδωσαν δυναμικό «παρών», επιβεβαιώνοντας τη σημασία της ημέρας.

Το μήνυμα είναι σαφές: σεβασμός στην παράδοση, με σταθερό βλέμμα στο μέλλον.


⏰ Υπενθύμιση για την Ανάσταση

Η Αναστάσιμη Ακολουθία θα τελεστεί στις 23:30 στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος, ενώ νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν ακολουθίες και στα χωριά της περιοχής.

✨ Καλή Ανάσταση σε όλους!