The Chase: Η λέξη του Καζαντζάκη που έκανε τη Μαρία Μπεκατώρου να σταματήσει την ερώτηση στη μέση

Η παρουσιάστρια δίστασε να την προφέρει λόγω του… πονηρού ακούσματός της – «Θα το πω, δεν θα ήθελα να με κοιτάς, Γεράκι»

Ένα από τα πιο απολαυστικά και απρόοπτα στιγμιότυπα του The Chase εκτυλίχθηκε στο επεισόδιο της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου, όταν μία φαινομενικά αθώα ερώτηση γύρω από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη έκανε τη Μαρία Μπεκατώρου να σταματήσει για μερικά δευτερόλεπτα την ανάγνωση.

Και ο λόγος δεν ήταν η δυσκολία της ερώτησης.

Ήταν μία συγκεκριμένη λέξη του Καζαντζάκη, η οποία, όταν ακούγεται προφορικά, μπορεί εύκολα να οδηγήσει το μυαλό… αλλού.

Η λέξη που έκανε τη Μπεκατώρου να «κολλήσει»

Η ερώτηση αφορούσε τη λέξη «καβλόνω», η οποία εμφανίζεται στην «Οδύσσεια» του Νίκου Καζαντζάκη, έργο που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1938.

Οι τρεις πιθανές απαντήσεις που δόθηκαν στον παίκτη ήταν:

«αργώ», «χτίζω» ή «μπαλώνω».

Μόλις όμως η Μαρία Μπεκατώρου έφτασε στη συγκεκριμένη λέξη, σταμάτησε.

Το προφορικό άκουσμά της ήταν αρκετό για να δημιουργήσει αμηχανία στο πλατό και η παρουσιάστρια χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα πριν αποφασίσει να συνεχίσει κανονικά την ερώτηση.

Τελικά το πήρε απόφαση.

«Θα το πω, δεν θα ήθελα να με κοιτάς, Γεράκι», είπε, απευθυνόμενη στον Chaser, μετατρέποντας την αμηχανία σε ένα από τα πιο αστεία στιγμιότυπα του επεισοδίου.

Και τελικά τι σημαίνει «καβλόνω»;

Παρά το πώς ακούγεται σήμερα η λέξη, η σωστή απάντηση στην ερώτηση του παιχνιδιού ήταν:

«αργώ».

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ερώτηση δεν δυσκόλεψε μόνο τη Μαρία Μπεκατώρου στην… εκφώνηση.

Τόσο ο διαγωνιζόμενος όσο και ο Chaser δεν κατάφεραν να βρουν τη σωστή απάντηση.

Έτσι, μια άγνωστη σε πολλούς λέξη από το λεξιλόγιο του Καζαντζάκη κατάφερε να γίνει η πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού.

Έξι σεζόν και υπάρχουν ακόμη ερωτήσεις που την αιφνιδιάζουν

Η Μαρία Μπεκατώρου έχει πλέον μεγάλη εμπειρία στο The Chase και έχει κληθεί να διαβάσει χιλιάδες ερωτήσεις κάθε είδους.

Υπάρχουν όμως στιγμές που ακόμη και η παρουσιάστρια δεν μπορεί να προβλέψει τι θα εμφανιστεί μπροστά της.

Και αυτή ήταν σίγουρα μία από αυτές.

Μια λέξη από την «Οδύσσεια» του Καζαντζάκη, γραμμένη πριν από πολλές δεκαετίες, ήταν αρκετή για να προκαλέσει μερικά δευτερόλεπτα αμηχανίας, γέλια και μια ατάκα της Μαρίας Μπεκατώρου που δύσκολα θα περάσει απαρατήρητη.

Γιατί τελικά στο The Chase δεν είναι μόνο οι παίκτες και οι Chasers που μπορούν να βρεθούν μπροστά σε μια δύσκολη ερώτηση.

Μερικές φορές δυσκολεύεται ακόμη και εκείνος που πρέπει απλώς… να τη διαβάσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ