Συνάντηση με πρωτοβουλία του Παναγή Κοψαχείλη – Στη συζήτηση και η δημιουργία γραφείου του Συλλόγου Συνταξιούχων, καθώς και η διοργάνωση εκδρομών και δράσεων
Η προοπτική λειτουργίας ΚΑΠΗ στο Ληξούρι βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ληξουρίου, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Θεοφιλάτος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Ένωσης Συνταξιούχων Δημοσίου και Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς, Παναγή Κοψαχείλη, με τη συμμετοχή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου από το Αργοστόλι, αλλά και συνταξιούχων από το Ληξούρι.
Ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος περιέγραψε με χιουμοριστικό τρόπο τη συνάντηση, χρησιμοποιώντας τη φράση «Το καλύτερο παιδί μου είναι η σύνταξή μου» και κάνοντας λόγο για «επιστράτευση συνταξιούχων» στο Δημαρχείο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει, στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Σοφία Μαροπούλου, ο Παναγής Κοψαχείλης, ο ίδιος ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος, καθώς και οι κ. Ανδρεάτου, Μαζαράκη και ο γιατρός κ. Μπάζιγος, μαζί με αρκετούς ακόμη πολίτες από το Ληξούρι.
Στο επίκεντρο το ΚΑΠΗ Ληξουρίου
Το σημαντικότερο αποτέλεσμα της συζήτησης, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του Βαγγέλη Θεοφιλάτου, ήταν ότι δόθηκε υπόσχεση για τη λειτουργία ΚΑΠΗ και στο Ληξούρι.
Πρόκειται για ένα ζήτημα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους μεγαλύτερους σε ηλικία κατοίκους της Παλικής, καθώς ένας οργανωμένος χώρος ΚΑΠΗ μπορεί να αποτελέσει σημείο κοινωνικής συνάντησης και ανάπτυξης δραστηριοτήτων για τους ηλικιωμένους της περιοχής.
Παράλληλα, τέθηκε στο τραπέζι και η ίδρυση γραφείου του Συλλόγου Συνταξιούχων στο Ληξούρι, ώστε να υπάρχει πιο άμεση παρουσία και εξυπηρέτηση των μελών του στην Παλική.
Εκδρομές και νέες δραστηριότητες
Η συζήτηση δεν περιορίστηκε στα οργανωτικά ζητήματα.
Όπως αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος, συζητήθηκαν επίσης η πραγματοποίηση εκδρομών και άλλων δραστηριοτήτων, με στόχο την ενεργότερη συμμετοχή και κοινωνική επαφή των συνταξιούχων.
Ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος συνδέει τη συνάντηση και τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με τη δράση της ΔΗ.ΣΥ.Π.ΠΑ. – Δημοκρατικής Συμμαχίας Πολιτών Παλλικής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Η ΔΗ.ΣΥ.Π.ΠΑ. ανακοινώνει τα νέα, βοηθά στις εξελίξεις για κάτι καλύτερο».
Το επόμενο ουσιαστικό βήμα πλέον είναι να φανεί πώς και σε ποιο χρονοδιάγραμμα θα προχωρήσει η δέσμευση που, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, δόθηκε για τη λειτουργία ΚΑΠΗ στο Ληξούρι.



