Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Τι λέει για τις Εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι, για το Μουσείο στο Αργοστόλι & για τα έργα στο νησι

Στην πρώτη προεκλογική εκπομπή- για τις εθνικές εκλογές- φιλοξενήθηκε η νυν βουλευτής και εν νέου υποψήφια, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Η συζήτηση ξεκίνησε, με μια απάντηση που θέλησε να δώσει η κα Θεοπεφτάτου σε όλους όσους μπορεί να την κατακρίνουν και μερικές φορές με χαρακτηρισμούς, όπως «ανύπαρκτη».  « Όλα τα δημόσια πρόσωπα κρίνονται. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ανύπαρκτο. Έχω παλέψει για πράγματα, άλλες φορές με επιτυχία και άλλες χωρίς. Ο χαρακτηρισμός ανύπαρκτη προσβάλει όχι μόνο εμένα, αλλά και όσους με εμπιστεύθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στο σπάσιμο του δήμου, ένα θέμα που είχε προκαλέσει διαμάχες και τόνισε ότι ο δήμος έπρεπε να σπάσει και κυρίως λόγω της μορφολογίας του. Έχει επικοινωνήσει ήδη με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους και τους έχει ανακοινώσει ότι θα είναι κοντά τους με όποιο τρόπο μπορεί.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με την απαρίθμηση όλων των θεμάτων, όπου ζητήθηκε η συμβολή της. Για κάποια έργα η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, καθώς όπως ανακοίνωσε, για τα σχολεία πλέον υπάρχει ανάδοχος και το έργο θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη. Παρ’ όλα αυτά επισήμανε, ότι τα σχολεία είναι στην κυριότητα του δήμου αλλά η ίδια βοήθησε με τις κτιριακές υποδομές προκειμένου να προχωρήσει. Αποκάλυψε δε, πως τα προβλήματα σε κάποια σχολικά συγκροτήματα δεν προέκυψαν μόνο από τους σεισμούς αλλά και από την παλαιότητα.

Μίλησε για τις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι, όπου εκεί τα θέματα είναι πιο περίπλοκα, καθώς υπάρχει μπέρδεμα κυριότητας των κατοικιών, όμως υπάρχουν και κάποιοι που δεν θέλουν να γκρεμιστεί το σπίτι τους και έτσι δεν προχωράει.  «Τα αιολικά πάρκα και η υπερβόσκηση  δημιουργούν προβλήματα πλημμυρών»  τόνισε, υπενθυμίζοντας πως είχε δοθεί 1,2 εκατομμύρια ευρώ και πραγματοποιήθηκαν αντιπλημμυρικά έργα  και δημιουργήθηκαν φράγματα ανάσχεσης υδάτων σε Καραβόμυλο και Αγία Ευφημία.

Εξήγησε, εν συνεχεία τον λόγο για τον οποίο καθυστέρησε και η δωρεά των 5 εκατ. Ευρώ από την περιφέρεια Αττικής, τονίζοντας ότι η μια περιφέρεια δεν  μπορεί να κάνει δωρεά στην άλλη και η κα Θεοπεφτάτου κατάφερε να περάσει ρυθμίσεις, προκειμένου να δοθούν τα λεφτά, που όμως θα έπρεπε να αναφέρεται σαφέστατα που θα πάνε τα λεφτά (τους σκοπούς για τους οποίους θα διατεθούν).

«Χάρακας», παρεμβάσεις σε έργα Νησιωτικής Πολιτικής, μεταφορικό ισοδύναμο, επαναλειτουργία γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, χρηματοδότηση  Δήμου ήταν μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε.  Ανακοίνωσε, ότι για το νοσοκομείο υπάρχει ήδη προκήρυξη και θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ανέφερε όμως, ότι είναι δύσκολο κάποιος να έρθει στην Κεφαλονιά για λίγο και μετά να φεύγει, είναι δύσκολη η στέγαση και εν τάχει απαρίθμησε τους λόγους για τους οποίους κάποιος δεν επιλέγει την Κεφαλονιά για να δουλέψει.

Και το αρχαιολογικό μουσείο συζητήθηκε και η κα Θεοπεφτάτου ενημέρωσε ότι οι ενέργειες για την επισκευή του φτάνουν στο τέλος και σύντομα θα έχουμε καλά νέα.

«Έχουμε βγει από το μνημόνιο. Η κρίση δεν ήταν μόνο οικονομική, ήταν και κρίση αξιών», επισήμανε, σε ερώτηση για το αν πράγματι έχουμε βγει από τα μνημόνια. Μίλησε για επιδόματα, για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και ανέφερε ότι  πρώτο μέλημα του κόμματος είναι η στήριξη των εργαζομένων και η εργασία, γι’ αυτό υπήρξε  επαναφορά των ΣΣΕ (συλλογικές συμβάσεις εργασίας).

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η προκλητικότητα των Τούρκων και η κα Θεοπεφτάτου καθησύχασε, τονίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούν και μάλιστα τα τελευταία χρόνια η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, είναι πολυεπίπεδη  με φιλίες, συμμαχίες κλπ.

Κάλεσε τέλος, τον κόσμο να  μην ξεχάσει πως φτάσαμε στα δυσάρεστα (οικονομική κρίση) και πως ξεκίνησε η κυβέρνηση το 2015, αλλά και που είμαστε τώρα. «Έπρεπε να κλείσει ο κύκλος των μνημονίων με την κοινωνία όρθια και τα καταφέραμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε την συνέντευξη της κα Θεοπεφτάτου

Αναδημοσιευση από www.965.gr