Συμβασιοποιήθηκε το Υποέργο στο Μουσείο Σάμης

Σήμερα συμβασιοποιήθηκε το Υποέργο της δημιουργίας και εγκατάστασης των προθηκών της Αρχαιολογικής Συλλογής Σάμης, ένα αποφαστικό βήμα στην προσπάθεια δημιουργίας ενός σύγχρονου μουσείου στην καρδιά της πόλης και βασικού λιμένα της Κεφαλονιάς.

Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στους συντελεστές αυτής της προσπάθειας: Ελένη Παπαφλωράτου, προϊσταμένη του Τμήματος Χώρων της Εφορείας, πυλώνα στην όλη προσπάθεια, τη συντηρήτρια της Υπηρεσίας Άννα Ζαφείρα, υπεύθυνη για τη συντήρηση τωνευρημάτων, την αρχαιολόγο Μέλπω Ανδρεάτου, με την πολύπλευρη συνεισφορά στην όλη προσπάθεια, τη Χρυσάνθη Αποστολάτου, στο σύνθετο έργο της οικονομικής και διοικητικής υποστήριξης, την Κων/να Φασλά αρχιτέκτονα, στο τεχνικό και διοικητικό σκέλος.

Ευχαριστούμε θερμά το Γιάννη Μυλωνά, προϊστάμενο της ΕΔΕΠΟΛ, τον συνάλδελφο Πέτρο Μαραγκάκη για την διαρκή παροχή τεχνογνωσίας και την εν γένει συνδρομή τους. Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η συμβολή του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής, Κώστα Ασπιώτη, υπήρξε καθοριστική, όπως και η συνεχής αρωγή από μέρους της Τίνας Θεοτοκάτου.
Θα ήταν τέλος λάθος να μην αναφερθούμε στον εμπνευστή του έργου δημιουργίας της Συλλογής, τ. προϊστάμενο της Εφορείας, Ανδρέα Σωτηρίου, αλλά και την τ. αν. προϊσταμένη της Εφορείας, Ολυμπία Βικάτου, που “κράτησε ζωντανό” το έργο.

Πηγή : Grigoris Grigorakakis