Ο Θεοδωρικακος απάλειψε μια “ντροπολογια” που εντόπισε ο Φορτες!

⦿ Εγινε και αυτό!

⦿ Απέσυρε ο υπουργός διάταξη που είχε επισημάνει ο Φόρτες!

⦿ Δεν ξέρουμε αν ο Θεοδωρικάκος διαβάζει ο ίδιος τον ΗΜΕΡΗΣΙΟ, ή του πάσαρε κάποιος το φύλλο του περασμένου Σαββάτου όπου με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο ΦΟΡΤΕΣ ξετινάζει τον Θεοδωρικάκο!» δημοσιεύαμε το άρθρο του πρώην δημάρχου, με το οποίο όντως …ξετινάζει τον υπουργό Εσωτερικών για το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή (ήδη η συζήτησή του ξεκίνησε χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχει και ο βουλευτής  Παναγής Καππάτος).

⦿ Και, πράγματι, «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις», ο Θεοδωρικάκος …απέσυρε ένα από τα τρία σημεία που ο Φόρτες ασκούσε την κριτική του.

⦿ Συγκεκριμένα, ο Φόρτες αναφερόταν τεκμηριωμένα με τρία συγκεκριμένα παραδείγματα στις αστοχίες του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τον αντι-Κλεισθένη ξετινάζοντας τις αντίστοιχες τροπολογίες Θεοδωρικάκου.

⦿ Η δεύτερη εξ αυτών έλεγε: «Καμία «ακυβερνησία» Δήμων δεν αντιμετωπίζεται με τον αντι-Κλεισθένη, όπως και καμία «κυβερνησιμότητα» δεν κατοχυρώθηκε νομοθετικά, αφού δεν υπήρχε μέγα πρόβλημα με τον Κλεισθένη όπως ισχυρίζονταν.

⦿ Αντίθετα με τα όσα είχαν εξαγγελθεί περί κυβερνησιμότητας των Δήμων και ενίσχυσης της οικονομικής επιτροπής με μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο, τελικά με τον αντι-Κλεισθένη μεταφέρονται ήσσονος σημασίας αρμοδιότητες και την ίδια ώρα περικόπτονται ουσιαστικές αρμοδιότητες της οικονομικής επιτροπής αποδυναμώνοντας τη λειτουργία της.

⦿ Χαρακτηριστικότερο όλων παράδειγμα: Εκεί που η οικονομική επιτροπή ανέκαθεν, ακόμη και η προκάτοχό της δημαρχιακή επιτροπή, διενεργούσε όλες τις δημοπρασίες, τώρα αυτή την αρμοδιότητα θα την έχει μέχρι του ποσού των 60.000 ευρώ και από κει και πάνω οι δημοπρασίες μεταφέρονται …στο δημοτικό συμβούλιο αυξάνοντας την γραφειοκρατία και το χρόνο ολοκλήρωσης των δημοπρασιών, προκαλώντας δυσλειτουργία στην παραγωγή έργου.

⦿ Η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης της ΝΔ για ευελιξία της οικονομικής επιτροπής (και της ΕΠΟΙΖΩ) με σκοπό την «κυβερνησιμότητα» των Δήμων εξαντλήθηκε στη μείωση του αριθμού των μελών της με ταυτόχρονο τον αποκλεισμό παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τη σύνθεσή της».

⦿ Με την κατάθεση λοιπόν του νομοσχεδίου στην τελική του μορφή στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής …ώ του θαύματος, η συγκεκριμένη διάταξη (άρθρο 3 παρ. 1. ιβ) έχει απαλειφθεί!

⦿ Σύμφωνα δε με την επίσημη αιτιολόγηση για την απάλειψη της συγκεκριμένης διάταξης, έστω και την τελευταία στιγμή και σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επιχειρηματολογία στην ουσία της ήταν ίδια με αυτή του Φόρτε: «Εάν εισαγόταν το όριο των 60.000, θα σήμαινε ότι η αρμοδιότητα από αυτό και άνω θα μεταφερόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο οπότε και θα ήταν σε αντίστροφη πορεία από τη γενική κατεύθυνση του Ν/Σ (Σημ. Δηλαδή τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή και όχι το αντίθετο»!!!

⦿ Τώρα τι ακριβώς συνέβη, μόνον ένας Θεός και …ένας Θεοδωρικάκος ξέρει!

⦿ Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι μία σημαντική ανορθογραφία του αντι-Κλεισθένη την οποία απέσυρε η Κυβέρνηση την τελευταία στιγμή, την εντόπισε πρώτος ο Φόρτες.

Ιβάν

Αναδημοσιευση από www.kefalonianmantata.gr

Τ. Θεοδωρικάκος
Μ. Φόρτες