1953: “ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΙ ΑΣΤΡΑΠΗ ΞΑΦΝΟΥ ΣΤΟ ΑΝΗΞΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ”

Το βιβλίο των Γεωργίου Ν. Μοσχόπουλου και Κατερίνας Μαραβέγια-Κώστα, με πρόλογο του καθηγητή σεισμολογίας Άκη Τσελέντη “Αργοστόλι: Σεισμοί 1953 – το τέλος και η αρχή μιας πόλης”, κυκλοφόρησε το 2007 από το Κοργιαλένειο Ίδρυμα Κεφαλληνίας και περιέχει ανέκδοτες φωτογραφίες της σεισμικής καταστροφής και των πρώτων εργασιών αποκατάστασης, από το αρχείο του Κοργιαλενείου Μουσείου, αλλά και επιστημονικές μελέτες (του κ. Λάζαρου Πολυμενάκου) και αφηγήσεις ανθρώπων που έζησαν την καταστροφή, όπως ο αείμνηστος ΑγγελοΔιονύσης Δεμπόνος (συγγραφέας του “κλασικού” βιβλίου “Οι σεισμοί του 1953 στην Κεφαλονιά”), ο Γεράσιμος Μπάλλας και η Νίκη Λάσκαρη-Μπάλλα.

Αναλυτική παρουσίαση του βιβλίου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, που είχε γίνει στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στα τέλη του 2007 (με τη βοήθεια και του Δήμου Αργοστολίου), είχαμε φτιάξει αυτό το μικρό βίντεο, ντυμένο με το όμορφο τραγούδι του Παντελή Θαλασσινού “Κεραυνός κι αστραπή”.

Μπορείτε να αναζητήσετε το βιβλίο στο πωλητήριο του Κοργιαλενείου Μουσείου, ή να το ξεφυλλίσετε στην Κοργιαλένειο και σε πολλές ακόμα βιβλιοθήκες της χώρας.

 

Πηγή: ionica.gr