Όπως ήταν φυσικό, η εξαγγελία του πρωθυπουργού μας για… δωράκι της τάξεως των 150 ευρώ σε νέους που θα σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο, προκάλεσε πολιτική θύελλα. Οι «νοικοκυραίοι» αυτού του τόπου, αυτόκλητα και οικειοθελώς, έσπασαν παλάμες από το παρατεταμένο χειροκρότημα, θεωρώντας την ως την κορυφαία ιδέα ανάμεσα στις πολλές ομολογουμένως τέτοιες που έχει το τελευταίο διάστημα το κυβερνητικό επιτελείο.

Από την άλλη, οι haters (γιατί δεν έχει μόνο ο Τζάστιν Μπίμπερ τέτοιους) έβγαλαν χολή, προφανώς για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, προτάσσοντας κάτι κουλά περί πελατειακού κράτους ή και εξαγοράς των συνειδήσεων των νέων, λες και έχουν προϋπάρξει τέτοιες καταστάσεις στα 200 χρόνια σύγχρονου ελληνικού κράτους, ρε φίλε.

Ωστόσο, αν επιτρέπεται να ασκήσεις οποιαδήποτε κριτική στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης (ρητορικό το ερώτημα, ασφαλώς και επιτρέπεται, δημοκρατία έχουμΧΑΧΑΧΑΧΑ) μπορείς να ψελλίσεις ότι θα μπορούσαμε αυτά τα χρήματα από τον κρατικό κορβανά (επιτέλους, πάντοτε ήθελα να ξεστομίσω αυτή τη λέξη που προσδίδει κύρος) να τα διαθέσουμε αλλιώς.

Δηλαδή να διατηρήσουμε την δωροδοκία τον χρηματισμό το μέτρο, αλλά να στρέψουμε τη νεολαία σε άλλες δραστηριότητες, πιο ελκυστικές αντί για φρι πας σε μουσεία και κάτι παλιοεισιτήρια ακτοπλοϊκού τύπου.

3 νέα δώρα για όσους κάνουν το εμβόλιο που θα ανεβάσουν το ποσοστό στο 90%!

  1. Prepaid καρτούλα για στοιχηματισμό

Ειδικά τώρα με το Euro, με τις προσπάθειες της Εθνικής ομάδας στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά, τα φιλικά προετοιμασίας των ομάδων και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο προ των πυλών, ο Έλληνας θα ήθελε να απολαύσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τας μεγάλας αθλητικάς διοργανώσεις. Και όλοι ξέρουμε ότι η αγάπη αυτού του λαού για τον αθλητισμό εκφράζεται (όπως όλες οι αγάπες) με παράξενους τρόπους. Στην δική μας περίπτωση από τον καναπέ που –μεταξύ μας τώρα- είναι το απόλυτο όργανο γυμναστικής για τους περισσότερους από τους συμπολίτες μας. Για ένα-δυο τσιμπιματάκια κανείς δεν θα έχανε την ευκαιρία να στηρίξει την προσπάθεια και παράλληλα την ευκαιρία να βγάλει χοντρά λεφτά, εφόσον επιβεβαιωθούν οι στοιχηματικές προβλέψεις του. (Ακολουθεί disclaimer πάρα πολύ γρήγορο και ακαταλαβίστικο για αρμόδιο ρυθμιστή ΕΕΠ, UKGC και κίνδυνο απώλειας περιουσίας και γίναμε).

  1. Prepaid καρτούλα για προσωπικά βίντεο στο διαδίκτυο

Μια γύρα στα πέριξ του διαδικτύου θα σας πείσει ότι υπάρχουν ένα σωρό νεαρά (μπορεί και όχι, προχωράμε), κορίτσια (μπορεί και όχι, προχωράμε) που έναντι ενός κατά κανόνα συμβολικού ποσού, σας στέλνουν βίντεο από προσωπικές στιγμές τους. Δηλαδή από γενέθλια, γιορτές, επετείους, τελετές αποφοίτησης κλπ. Τουλάχιστον αυτό πίστευε και ο γράφων μέχρι που ένας φίλος του από το χωριό του αποκάλυψε ότι μιλάμε για διαφορετικό περιεχόμενο και για διαφορετικές προσωπικές στιγμές. Ακόμη κι έτσι, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό εδώ. Ίσα-ίσα που αξίζει μια επιβράβευση η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων μεσούσης της κρίσης, ενώ παράλληλα με αυτήν την έκτακτη επιχορήγηση θα τονωθεί η συγκεκριμένη αγορά και την ίδια ώρα η κυβέρνηση θα περάσει και το μήνυμα ότι στηρίζει τις μικρές ατομικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, απαντώντας σε εκείνους που (κακόβουλα) λένε ότι τάσσεται με το κεφάλαιο.

  1. Prepaid καρτούλα για σεμινάρια, σπουδές, πτυχία

Η εξειδίκευση σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα, οι σπουδές ή τα σχετικά πτυχία ποτέ δεν θεωρήθηκαν από τον Έλληνα προαπαιτούμενα εφόδια για να εκφράσει την δική του άποψη για οποιοδήποτε θέμα, έχοντας πάντα κατά νου ότι μόνο αυτός γνωρίζει την αλήθεια και όλοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι. Το είδαμε με τα Μνημόνια, το είδαμε σε εγκλήματα, το είδαμε με τον κορωνοϊό, με τα εμβόλια, με την μπάλα και γενικότερα όπου και να κοιτάξεις στο διαδίκτυο όλο και κάποιον θα βρεις να επιμένει ότι η Γη είναι επίπεδη ή ότι ο Ολυμπιακός φέρνει κάποιον Ελόχίμ για αμυντικό χαφ. Αφού έτσι κι αλλιώς εμείς την γνώμη μας θα την πούμε που θα την πούμε, γιατί να μην έχουμε περάσει πρώτα μερικές ώρες έστω σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ (που πλέον είναι ισότιμο Πανεπιστήμιο, ε;) για την επιμόρφωσή μας; Σίγουρα πολλοί άνθρωποι θα άλλαζαν λιγάκι το dna τους με εμβόλιο mrna (για να μην ξεχνάμε τις αγαπημένες σε όλους θεωρίες συνωμοσίας) προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στον μαγικό κόσμο της γνώσης, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση θα προωθούσε την ατζέντα της για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης που αποτελεί πάγιο αίτημα όλων.

Πηγή: menshouse.gr

Προηγούμενο άρθροΛειβαθώ: Η σημερινή εικόνα στην παραλία του Λουρδά (εικόνες)
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήρια: Βράβευση μαθητών των Βαλλιανείων σχολείων Κεραμειών σε εικαστικό διαγωνισμό (εικόνες)