Α.Εξαδάκτυλος: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 50 ετών και τους εκπαιδευτικούς – Μετά για όλους τους πολίτες»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης έδωσε ξεκάθαρες προστάσεις για το ποιοί πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά.

Όπως είπε «θα μπορούσε να είναι 50 αντί για 60 ετών» και συνέχισε λέγοντας «εάν ήταν εμβολιασμένοι στο 100% οι άνω των 60, αυτή τη στιγμή θα είχαμε την εικόνα της Πορτογαλίας, δεν θα είχαμε 700 διασωληνωμένους και 100 νεκρούς κάθε μέρα». 

Σε ερώτηση για το σε ποιές επαγγελματικές ομάδες πρέπει να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός τόνισε ότι «εμείς θα σας μιλάμε για την αναγκαιότητα, το αν η Πολιτεία θα το μεταφράζει σε υποχρεωτικότητα, είναι άλλο θέμα».

Και αφού ξεκαθάρισε ότι έχουν «βαφτίσει» τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε αναγκαίο, όπως έκανε άλλωστε και ο Κ.Μητσοτάκης, ανέφερε τις επαγγελματικές ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούν αναγκαστικά.

«Οι εκπαιδευτικοί είναι η πρώτη ομάδα για την οποία θα μιλήσουμε για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών. Αυτοί λοιπόν που έρχονται με ανεμβολίαστους πληθυσμούς είναι οι πρώτοι. Πάμε μετά σε ανθρώπους που κινούνται σε χώρους που δεν υπάρχει εξαερισμός. Και μετά προχωράμε και στα υπόλοιπα», είπε. 

Σε ερώτηση για το εάν πρέπει να ξεκινήσουν από τους αστυνομικούς είπε «δεν ξεκινάμε με τους αστυνομικούς, θα πάμε και εκεί πέρα»

Σε ό,τι αφορά το πρόστιμο των 100 ευρώ πρόσθεσε ότι «όταν χρησιμοποιήσαμε τους νέους να βάλουν πλάτη για τον τοίχο της ανοσίας, ορθά τους δώσαμε κίνητρο. Όταν οι άνω των 60 δεν πείστηκαν να κάνουν αυτό που πρέπει για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους, έτσι κι εδώ η Πολιτεία έχει κάθε λόγο να πει ότι το επιβάλλει. Γιατί δεν επηρεάζουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τους γύρω τους» και πρόσθεσε πως «όταν οι άνω των 60 δεν πείστηκαν εδώ και μήνες να κάνουν αυτό που χρειάζεται, τώρα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όπως δεν κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια στο αυτοκίνητο τους, ή χωρίς ζώνη και κράνος, έτσι και τώρα πρέπει να προστατεύσουν τον εαυτό τους»

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον και τις παραλλαγές κορωνοϊού που εμφανίζονται, ο κ. Εξαδάκτυλος εκτίμησε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα εξαντληθεί το αλφάβητο», αφού «έτσι κάνουν αυτοί οι ιοί» και υπενθύμισε ότι, «οι οι υγειονομικοί εμβολιάστηκαν στους 8 μήνες», καθώς «οι χρόνοι είναι σχετικοί».

Πηγή: pronews.gr