Α.Γεωργιάδης: Σε 2-3 εβδομάδες οι ανακοινώσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων – Ποια θα είναι

Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει προνόμια σε εμβολιασμένους, κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Για τα προνόμια των εμβολιασμένων μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «θα μπορέσουμε να θεσπίσουμε προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες, όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε επαρκή ποσότητα προσφερόμενων εμβολίων που θα μπορούν να καλύψουν όλο τον πληθυσμό και θα είναι βέβαιο ότι αυτός που δεν εμβολιάζεται είναι γιατί δεν ήθελε όχι γιατί δε βρίσκει ραντεβού» τόνισε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο, αλλά θα έχουμε φτάσει τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η συζήτηση για προνόμια σε εμβολιασμένους πολίτες είναι παγκόσμια και ήδη σε ορισμένες χώρες το σύστημα αυτό εφαρμόζεται.

Ο υπουργός είπε ότι και οι 398 ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι όλοι ανεμβολίαστοι.

Τέλος αναφερόμενος στα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων, σημείωσε ότι η πρόθεση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα φροντιστήρια.

Ποια προνόμια εξετάζονται

Σημειώνεται πως η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων άνοιξε, ξανά, χθες από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Ο κ. Πέτσας, σε συνέντευξή του στο ίδιο μέσο, επεσήμανε πως είναι υπό εξέταση εδώ και ένα μην αυτό το σενάριο, ωστόσο σημείωσε πως δεν είναι ακόμη ώρα να αποφασιστεί κάτι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα μπορούσε να γίνει στα μέσα Ιουνίου.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός είχε αναφερθεί στο ποια μπορεί να είναι αυτά τα προνόμια και έκανε λόγο για: μετακίνηση με μεγαλύτερη ελευθερία, εντός και εκτός επικράτειας, δυνατότητα επισκέψεων σε χώρους που παραμένουν κλειστοί λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, αλλά και άλλες, παρόμοιες, ελευθερίες.

Πηγή: pronews.gr