Το βράδυ της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος έλαβε χώρα ο εορτασμός των 25 χρόνων από την ίδρυση της Κεφαλληνιακής χορωδίας με πρωτεργάτη τον άξιο μαέστρο Αγαθάγγελο Γεωργακάτο.

Τα χορωδιακά σύνολα που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση διέπρεψαν για την μουσική τους αρτιότητα, τον ωραίο χορωδιακό ήχο και τον άψογο συντονισμό. Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια από το κλασικό ρεπερτόριο έως και σύγχρονους Έλληνες συνθέτες, ορισμένα από τα οποία ήταν υψηλών τεχνικών φωνητικών και χορωδιακών απαιτήσεων. Οι εναρμονίσεις των τραγουδιών ήταν πολύ καλά επιμελημένες και αναδείκνυαν τις εκφραστικές δυνατότητες των χορωδιακών συνόλων της Κεφαλληνιακής Χορωδίας. Η εργασία στις πρόβες είχε γίνει με προσοχή και αυτό αποδείχθηκε στις λεπτομέρειες των εκτελέσεων. Η συμμετοχή της μαντολινάτας από τη Ζάκυνθο συμπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις ερμηνείες των περισσοτέρων τραγουδιών και διακρίθηκε για τον ωραίο ήχο της και το άψογο ταίριασμα με τη χορωδία.

Με την εξαιρετική αυτή συναυλία ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος έδειξε ότι:
1. Τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομήθηκε η Κεφαλληνιακή Χορωδία, ήταν θεμέλια αγάπης και γι’ αυτό άντεξαν στο χρόνο.
2. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε υψηλούς στόχους με πίστη και συνέπεια στην ιδέα που υπηρετούμε και προπάντων με σεβασμό στο μαέστρο – εμπνευστή του εγχειρήματος.
3. Ο μαέστρος για να επιτύχει στο έργο του πρέπει είναι χαρισματικός ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξεως. Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, η άριστη γνώση και η εμπειρία του (που στην προκειμένη περίπτωση ο Αγαθάγγελος διαθέτει), αλλά πρέπει να διαθέτει πολύπλευρες χάρες, όπως είναι η οργανωτικότητα, η κοινωνικότητα, η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και κυρίως η σεμνότητα.
4. Ο μαέστρος, σε καμία περίπτωση, δεν κάνει κατάχρηση εξουσίας και δεν χρησιμοποιεί τη θέση του για προσωπική του προβολή, αλλά αντιθέτως διατηρεί άριστες σχέσεις με το σύνολό του, διότι νιώθει και πράττει ως ένας μέρος του συνόλου και όχι ως το επίκεντρό του.
5. Ο αληθινός καλλιτέχνης ζει για τη στιγμή που θα επιστρέψει στη γενέτειρά του και θα προσφέρει την τέχνη του για την πρόοδο της κοινωνίας. Το δυνατό χειροκρότημα των δικών του ανθρώπων, γιατί έτσι τους νιώθει όσους βρίσκονται πάνω και κάτω από τη σκηνή, είναι η επιβράβευση των κόπων του. Το δάκρυ του, γι’ αυτούς που έφυγαν, έδειξε την ευαισθησία της ψυχής του, η οποία αποδεικνύει και το καλλιτεχνικό του ανάστημα.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί για να νιώθουμε ως Κεφαλονίτες υπερήφανοι για το εξαιρετικό αποτέλεσμα του άξιου Κεφαλονίτη μαέστρου, Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.

Κρίμα μόνο, που τέτοιες φυσιογνωμίες δεν απασχόλησαν ποτέ σοβαρά τους υπεύθυνους του τόπου για μόνιμη εγκατάστασή τους στον τόπο μας, αλλά χαίρονται τους καρπούς των κόπων τους άλλοι τόποι. Ως πότε πια δεν θα μαθαίνουμε από τα λάθη μας; Ως πότε πια θα λησμονούμε τέτοιες προσπάθειες που μας σηκώνουν σαν κοινωνία πολύ ψηλότερα;

Μπράβο σε όλους τους συντελεστές!
Αγαθάγγελε σ’ ευχαριστούμε για τη χαρά και την τιμή που μας έδωσες!

Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης – Αδελφοί Καραβιώτη

Προηγούμενο άρθροΑναδρομικά – Συντάξεις: Βόμβα από τα δικαστήρια με επιστροφή χιλιάδων ευρώ για 3,5 χρόνια
Επόμενο άρθροΞεμπλοκάρει η υποψηφιότητα δημάρχων λόγω κωλυμάτων εκλογιμότητας