Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παράτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στα νοσοκομεία ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο Άκης Σκέρτσος διεμήνυσε πως η υποχρεωτικότητα θα ισχύσει κανονικά από 1η Σεπτέμβρη.

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δε θα κάνει πίσω η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, είναι ζήτημα προστασίας των ίδιων των υγειονομικών και της υγείας των νοσηλευομένων» και όπως είπε:  «Προλαβαίνουν όλοι οι ανεμβολίαστοι λίγες χιλιάδες, σήμερα και αύριο να εμβολιαστούν, δε θα υπάρχει πρόβλημα με τις δουλειές τους ούτε με τη λειτουργία του ΕΣΥ».

Έσπευσε να εξηγήσει πως «δεν υπάρχει ατομικό δικαίωμα που να στρέφεται κατά της δημόσιας υγείας ή κατά της ζωής των συνανθρώπων μας… Σεβαστά τα ατομικά δικαιώματα, αλλά δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων».

Όπως είπε στο νοσοκομείο δεν πάμε για να κινδυνεύσουμε από κάποιον που δεν είναι εμβολιασμένος: «Θεωρώ αυτονόητο ότι αυτό αποτελεί πλέον κτήμα και των υγειονομικών και των συνδικαλιστικών τους οργάνων».
Πηγή: newsit.gr
Προηγούμενο άρθροΔήμος Ληξουρίου: Από 1200 μέχρι 3000 ευρώ σε 49 πληγέντες του ΙΑΝΟΥ για αντικατάσταση οικοσκευής (απόφαση)
Επόμενο άρθροΟικονόμου: Δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουν στην ίδια θέση όσοι υγειονομικοί τεθούν σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου