Πριν λίγες όταν πέρασα από τη μάνα μου την ειδα ανεβασμένη σε μια καρέκλα να προσπαθεί να τραβήξει κάτι από το πατάρι. Υπ όψη η μάνα μου κοντεύει αισίως τα 90.
Τι κάνεις βρε μάνα γριά γυναίκα εκεί της λέω, αν πέσεις από εκεί τελείωσες δε το καταλαβαίνεις;
Παιδάκι μου σε λίγες μέρες είναι η 28η Οκτ μου απαντά, πρέπει να βάλουμε τη σημαία στο μπαλκόνι μας. Και αυτό το σκηνικό επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στις Εθνικές μας εορτές.
Η κυρΑθηνά είναι μια παραδοσιακή Ελληνίδα Κεφαλλονίτησα κόρη στρατηγού που πολέμησε στη Μικρά Ασία αδελφή πιλότου που πολέμησε τους Γερμανούς το 1940 έχοντας πέσει 3 φορές σε αερομαχιες, της οφείλω πολλά αλλά κυρίως γιατί με έκανε να καταλάβω το μεγαλείο του τι σημαίνει να κυκλοφορά στις φλέβες σου αυτό το ένδοξο Ελληνικό αίμα.
Η σημαία αποτελεί για μια χώρα, ένα κράτος, το ιερότερο σύμβολό του, το πιο τιμημένο και αγαπητό από το λαό του. Οι Έλληνες πολέμησαν και υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους το ιερό αυτό σύμβολο.
Είναι τεράστια η σημασία της ελληνικής σημαίας, καθώς περικλείει στις πτυχές της αγώνες και θυσίες, εκφράζει την εθνική μας ενότητα και δίνει υλική υπόσταση στην έννοια του Έθνους.
Σύμβολο ενότητας, εμψύχωσης, τιμής και καθοδήγησης των Ελλήνων μέσα στο διάβα των αιώνων, η σημαία είναι ένας από τους θεσμούς που έμεινε και τιμάται κάθε χρόνο τέτοια μέρα.
Ένας Λαός, που αγνοεί την Ιστορία του και τα διδάγματά της, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Και το πλέον χρήσιμο συμπέρασμα, που οφείλουμε να αντλήσουμε από την αυριανή επέτειο, είναι πως η ομόνοια και η σύμπνοια όλων μας, Πολιτών και Ηγεσίας, μπορεί να μας οδηγήσει σε ασφαλή έξοδο από τους διαγραφομένους κινδύνους.
Αντιθέτως, η διχόνοια, που «κρατάει ένα σκήπτρο η δολερή», μετά βεβαιότητας θα οδηγήσει σε τραγικές και, ίσως, μη αναστρέψιμες συνέπειες για όλους μας, Κράτος και πολίτες.
Υπό τις συνθήκες αυτές, καθίσταται ακόμη αναγκαιότερη, την χρονιά αυτή, η ανάρτηση του συμβόλου της εθνικής μας ενότητας, της Σημαίας μας, στους εξώστες και τα παράθυρα των κατοικιών μας.
Σας καλώ να το πράξετε με μεγαλύτερη προθυμία από κάθε άλλη φορά και να την εορτάσουμε, όπως ακριβώς της αξίζει.
Από το fb του συμπατριώτη μας Δ/ντή του Γεωδυναμικού και πολιτευτή της ΝΔ Άκη Τσελέντη
Προηγούμενο άρθροΗ Μαρία Μπεκατώρου αποκαλύπτει πώς έχασε τα κιλά της, αν πέρασε κρίση στο γάμο της και “καρφώνει” Bachelor και Big Brother
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Αυτός είναι ο νέος Γραμματέας & η νέα Νομαρχιακή του τοπικού ΚΙΝΑΛ (ονόματα)