Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», την Τρίτη 6-11-2018 φιλοξενήθηκε ο κος Αλέξανδρος Παντελειός, ένας εκ των εκπροσώπων της κίνησης πολιτών «Κεφαλονιά: Νησί για όλους» και πρόεδρος του ΤΕΕ (τεχνικό επιμελητήριο), στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μέλος της κίνησης.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορές στους σεισμούς και στην δόμηση αλλά και θωράκιση των κτιρίων και αυτά με αφορμή την ιδιότητά του ως πολιτικός μηχανικός και το συμπέρασμα αυτής της μικρής αναφοράς ήταν ότι τα σπίτια στην Κεφαλονιά είναι θωρακισμένα καταλλήλως.

Από την εκπομπή ακούστηκαν κάποιες ειδήσεις σχετικές με την υγεία και την παραχώρηση στο του αρχαιολογικού μουσείου στο υπερταμείο, όπου ο κος Παντελειός θέλησε να εκφράσει την άποψή του επισημαίνοντας ότι το πιο κρίσιμο θέμα είναι αυτό της υγείας και πολύ περισσότερο όταν το νησί , που θέλει να αυξήσει τον τουρισμό του δεν θα έχει κατάλληλες υποδομές στην υγεία- και όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς.

«Η κίνηση πολιτών προέκυψε από μια διαδικασία συζητήσεων μεταξύ ανθρώπων που βρέθηκαν μαζί και είπαν πως θα ήθελαν τον Δήμο Κεφαλονιάς» ήταν τα λόγια του όταν ρωτήθηκε ποια είναι η κίνηση πολιτών, επισημαίνοντας ότι τα άτομα που απαρτίζουν την κίνηση έχουν την κοινή άποψη ότι η Δημοτική Αρχή δεν κάνει καλά τη δουλειά της και πως η κίνηση έχει ως στόχο το καλό του Νησιού. Σε σχέση με το σπάσιμο του δήμου ανέφερε ότι είναι ένα θέμα που τους κρατάει λίγο πίσω αλλά παρ’ όλα αυτά δουλεύουν και επεξεργάζονται διάφορα μοντέλα διοίκησης ανάλογα με το πόσοι δήμοι θα υπάρξουν στην Κεφαλονιά. «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τις δημοτικές ενότητες της Κεφαλονιάς, έχουμε ένα υδροκέφαλο κέντρο εξουσίας στο Αργοστόλι και αυτό κοστίζει σε δημοκρατικότητα», τόνισε σχετικά με την αυτοδιοίκηση και το πώς λειτουργεί σήμερα η δημοτική αρχή.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η σύνθεση της κίνησης πολιτών και μέσα στα άτομα υπήρχε το όνομα του κου Γιάννη Βαρούχα υπήρξε συσχετισμός της κίνησης με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και κάποιοι είπαν ότι υπάρχει και στήριξη από την βουλευτή. Ο κος Παντελειός επισήμανε ότι ένας όρος που τέθηκε στην κίνηση είναι να μην είναι κομματική. Υπάρχουν άνθρωποι βέβαια στην κίνηση οι οποίοι είναι γνωστό που ανήκουν αλλά όταν έρχονται σε συζητήσεις της κίνησης δεν έρχονται κομματικά, τόνισε ο κος Παντελειός.

Σχετικά με τον επικεφαλής της κίνησης ο οποίος ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός και υπήρξαν πολλά ονόματα όπως ο Μάκης Φόρτες, ο κος Παντελείος κατηγορηματικά απάντησε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση ώστε να τεθεί επικεφαλής. Αλλά και για τις συνεργασίες ήταν κατηγορηματικός ότι η κίνηση θέλει να κατέβει στις εκλογές αρχικά με το δικό της ‘μοντέλο’ και να προσπαθήσει για την πρωτιά στην αυτοδιοίκηση.

Αναδημοσίευση από www.cosmos965.gr

Προηγούμενο άρθροΜπράβο! Η Ανδριάννα Βασιλάτου 10η ελληνίδα στον αυθεντικό Μαραθώνιο!
Επόμενο άρθροH καλύτερη τουριστική χρονιά όλων των εποχών. Απόλυτη επιβεβαίωση των προβλέψεων μας.