“Άλλο επίπεδο…”

Αφιερωμένο στη Μνήμη της Κύριας Νέλλης Κοντοδήμου

Ένα χαμόγελο καλωσορίσματος  , εγκάρδιο , ειλικρινές από μια γοητευτική Κυρία, που αν δεν γνώριζες, ήταν ασαφές αν ήταν η ιδιοκτήτρια ή η Διευθύντρια  ή η υπεύθυνη Φιλοξενίας, σε υποδεχόταν στην είσοδο του  ξεχωριστού Ξενοδοχείου “Άσπροι Βράχοι”,  που στην είσοδο τουλάχιστον περισσότερο Ανάκτορο απλότητας και αρχοντιάς θύμιζε (και θυμίζει) παρά “ένα ακόμα” Ξενοδοχείο πολυτελείας.
Μία προσωπική χειραψία συνόδευε το χαμόγελο, που σε έκανε να αισθάνεσαι ξεχωριστός φιλοξενούμενος και όχι “ακόμα ένας” πελάτης.
Ένας κοσμοπολίτικος αέρας υψηλής αισθητικής αγκάλιαζε νοερά τις αισθήσεις σου και σε συνόδευε στα πρώτα είκοσι περίπου βήματα που χρειαζόσουν για να βγεις στη “βεράντα”, όπου η Κεφαλονιά σα σειρήνα γοητείας σε υποδεχόταν με το απαράμιλλης ομορφιάς  τοπίο , τις ακρογιαλιές,  τα αρώματα της φύσης, απλά μαγευτικά!
Μια ξεχωριστή Κυρία, πρωτοπόρος Επιχειρηματίας σε μια εποχή που ο όρος “εργαζόμενη Γυναίκα” και κυρίως σε επιτελική θέση έμοιαζε άγνωστος,  άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στη σύγχρονη ιστορία Τουρισμού, εισάγοντας τον όρο  αλλά και την ουσία  του ποιοτικού , ως πολύτιμη επένδυση στην τουριστική οικονομία του τόπου.
Ευγενής χορηγός του Συνεδριακού Τουρισμού προσέφερε όχι μόνο πρόθυμα τους χώρους διαμονής αλλά επιπλέον οργάνωνε Δεξιώσεις  Υποδοχής στους καλεσμένους, που είναι βέβαιο ότι δημιουργούσαν το καλύτερο πλαίσιο φιλοξενίας στους κ.κ.Συνέδρους.
Ενεργός πολίτης  σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας,  ήταν πάντοτε διακριτικά παρούσα  σε υποστηρικτικές δράσεις ενδιαφέροντος και φροντίδας.
Αριστοκράτισσα, με σεβασμό στους γύρω της, ενέπνεε ευγένεια σε κάθε μορφής επικοινωνία, όσο δύσκολη και αν υπήρξε στο βαθύ παρελθόν σε θέματα κατανόησης της έννοιας της θεσμικής συνεργασίας.
Βαριά η κληρονομιά στους άξιους συνεχιστές Πέτρο και Σίβυλλα, είναι βέβαιο ότι θα επεκτείνουν αυτό το “διαφορετικό ποιοτικό επίπεδο” που τόσο πολύ έχει ανάγκη το Νησί μας.
Θλιμμένοι οι “Άσπροι Βράχοι” , που αποχαιρετούν την Κυρία Νέλλη. Θλιμμένοι και όλοι εμείς που τη γνωρίσαμε.

Αιωνία της η Μνήμη.

Ευάγγελος Κεκάτος
Α/Δήμαρχος Τουρισμού