Αναιμία: Έξι φρούτα που βοηθούν στη πρόσληψη σιδήρου και αυξάνουν την παραγωγή αιμοσφαιρίνης

Η αναιμία είναι διαταραχή του αίματος, η οποία δημιουργείται από τη μειωμένη παραγωγή της αιμοσφαιρίνης.

Όσον αφορά την αιμοσφαιρίνη, εκείνη με τη σειρά της είναι πρωτεΐνη ερυθρών αιμοσφαιρίων. Μάλιστα, η αιμοσφαιρίνη περιέχει σίδηρο, ενώ δεσμεύει το οξυγόνο των πνευμόνων στο αίμα και έπειτα το ελευθερώνει στους ιστούς.

Αναιμία: Ακολουθούν έξι φρούτα, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση της παραγωγής αιμοσφαιρίνης

1. Ρόδι: Είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα για το αίμα, καθώς είναι πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνες Α, C και Ε. Το ασκορβικό οξύ του ροδιού αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου και κατά συνέπεια την αιμοσφαιρίνη.

2. Μπανάνα: Είναι πλούσια σε σίδηρο και διεγείρει την παραγωγή αιμοσφαιρίνης. Περιέχει επίσης φολικό οξύ, μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

3. Μήλο: Είναι καλή πηγή σιδήρου και πολλών ακόμη θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης. Τρώτε τουλάχιστον ένα μήλο με τη φλούδα του καθημερινά.

4. Δαμάσκηνα: Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και σίδηρο, ο οποίος αποτελεί «κλειδί» για την αύξηση της αιμοσφαιρίνης, αλλά και μαγνήσιο, το οποίο βοηθά στη διαχείριση της μεταφοράς οξυγόνου στο σώμα.

5. Πορτοκάλι: Ο σίδηρος δεν μπορεί να απορροφηθεί πλήρως από το σώμα χωρίς τη βοήθεια της βιταμίνης C. Τα πορτοκάλια είναι πλούσια στη συγκεκριμένη βιταμίνη. Τρώτε τουλάχιστον ένα καθημερινά για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

6. Ροδάκινο: Είναι καλή πηγή σιδήρου και βιταμίνης C, η οποία εκτός από την απορρόφηση σιδήρου εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των προβληματικών ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τα ροδάκινα συμβάλλουν επίσης στην απώλεια βάρους και ωφελούν την επιδερμίδα και την υγεία των ματιών.

Πηγή: pronews.gr