Ανεμογεννήτριες Καμιναράτων: Κάτι δεν πάει καλά.

«Γερά με τσαμπουκά» ισχύει στην περίπτωση των Καμιναράτων, όπως διευκρινίζει ο Νίκος Σολωμός σε απάντηση στο site. 
Αν ήταν έκταση του Δημοσίου θα έκαναν ό,τι ήθελαν και δεν θα τους έλεγε κανένας τίποτα. Στην προκειμένη περίπτωση η έκταση που καταλάβουν είναι της Εκκλησίας. 
«Το εάν κοιμάται, ή αδρανεί, ή ατονεί, ή συναλλάσσεται, ή υπερασπίζει δυναμικά, η Μητρόπολη την σχετική ιδιοκτησία, είναι άλλη ιστορία…», γράφει ο Νίκος Σολωμός.
Οπότε φίλοι μου οι διαβεβαιώσεις του Μητροπολίτη κ. Δημήτριου σε ρεπόρτερ ότι: «…..να έχουμε υπομονή και εμπιστοσύνη στα λόγια του». Θα έλεγα ότι ούτε υπομονή υπάρχει ούτε εμπιστοσύνη. (Διαβάστε τι γράφει ο Νίκος Σολωμός    Εδώ    )
Κάτι δεν πάει καλά.

Σπύρος Αλεβιζόπουλος

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr

Γράφετε:

Τόσα συμβούλια, τόσες συζητήσεις, τόσες υποσχέσεις στους Καμιναράδες, ότι θα πάνε και στο ΣτΕ, τόσες , τόσες , τόσες…. Είναι να μην τους …. «γυαλίσει το μάτι» μια τοποθεσία, οπότε τίποτα δεν τους σώζει, όπως έχει γίνει σ’ όλη την Ελλάδα.
Από την αρχή κάποιοι έλεγαν ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τις ανεμογεννήτριες, είναι τέτοιο το νομοθετικό πλαίσιο ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να σταματήσει την τοποθέτηση τους.
Ας όψονται αυτοί που υπέγραψαν αυτούς τους ….αποικιοκρατικούς νόμους. Ψάξτε τους στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Σπύρος Αλεβιζόπουλος

Δεν έχετε απολύτως δίκαιο. Αυτό που γράφετε περί μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου που προβλέπει καταχρηστική άλλωση περιοχών για εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής ΑΠΕ, χωρίς να μπορούν να εισακουστούν οι τοπικοί θεσμοί και φορείς ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟΝ εάν ή έκταση ανήκει στο δημόσιο ανεξάρτητα εάν είναι ή όχι δασική.   ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ !. Η έκταση ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στο Δημόσιο αλλά σε άλλο ιδιοκτήτη που είναι η εκκλησία (ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ). Εγινε εισβολή και κατοχή μέσα σε εκκλησιαστική/μοναστηριακή περιουσία. Με τη μεθόδευση αυτή, εχει εφαρμοστεί (σκοπίμως ή όχι) αλλότρια νομοθεσία για να “βγούν άδειες” επειδή ο νόμιμος ιδιοκτήτης (Μητρόπολη) δέν αντιλήφθηκε ότι είχε εκδηλωθεί επιχειρηματική επιβουλή κατά της παλαιότατης περιουσίας της. Το εάν κοιμάται, ή αδρανεί, ή ατονεί, ή συναλλάσεται, ή υπερασπίζει δυναμικά, η Μητρόπολη την σχετική ιδιοκτησία, είναι άλλη ιστορία…

Τελικά ας αποφασίσουν. Υπάρχει ή όχι δημόσια/κρατική δασική περιουσία/ιδιοκτησία στην Κεφαλονιά μετά την ένωση των επτανήσων; Μόνο ο δρυμός Αίνου και αυτό μετά από απαλλοτρίωση από ιδιώτες.  Δέν μπορεί από τη μία να παραδεχόμαστε αχανείς εκτάσεις στα βουνά ως ιδιοκτησίες οικογενειών κτηνοτρόφων και, απο την άλλη, να αμφισβητούμε το αντίστοιχο όταν πρόκειται για την Εκκλησία. Εάν η εκκλησία χάσει πραξικοπηματικά την περιουσία της από το Δημόσιο, έχοντας τους ίδιους τύπους τίτλων με εκείνους των οικογενειών, τότε το Δημόσιο θα “κατέχει” και όλα τα βουνά και τα βοσκοτόπια, όπου και όταν αυτό βολεύει τον κάθε επιχειρηματία ΑΠΕ.

Σας χαιρετώ

Ν.Σολωμός

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr