ΑΝΘΡΩΠΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Μέρα της γυναίκας, του άντρα , του παιδιου! Μέρες που ξεχωρίζουν την ανθρώπινη φυλή σε υποομάδες καθόλου κολακευτικές για τον πολιτισμό μας.
Μέρες που θυμίζουν τους αγώνες για ισότητα,για ελευθερία για ισονομία.Αγώνες κοινοί για όλο το ανθρώπινο είδος.
Δόθηκαν μάχες για να μπορεί η γυναίκα να εκλέγει και να εκλέγεται , να συμμετέχει δηλαδή στην πολιτική ζωή.Αλλά το ίδιο έγινε για την συμμετοχή όλων των πολιτών στα πολιτικά δρώμενα που μέχρι κάποια εποχή ήταν προνόμιο των δυνατών.
Αγωνες για την απελευθέρωση της γυναίκας από την σκλαβιά της πατριαρχίας , αγώνες για την απελευθέρωση του ανθρώπου απο την σκλαβιά των γαιοκτημόνων.
Αγώνες για το δικαίωμα της γυναίκας να αποφασίζει για τον εαυτό της , αγώνες για το δικαίωμα του καθε ανθρώπου στην αυτοδιάθεση.
Θα μπορούσα να αναφέρω χιλιάδες λόγους που ο άνθρωπος πολέμησε για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του .Οι αγώνες των γυναικών είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα. Καθώς και άλλα τόσα παραδείγματα γυναικών και αντρών που ήταν πρωτοπόροι για την εποχή τους.
Σήμερα αναρωτιέμαι ποια δικαιώματα έχει ο πρόσφυγας άντρας,γυναίκα,παιδί.
Πώς διαχειρίζεται το δικαίωμα στην εργασία των πολιτών μια χώρα πτωχευμένη κι υποθηκευμένη.
Ποια ελευθερία έχει ο πολίτης απέναντι στην εξουσία.
Κι η αλήθεια είναι νιώθω τόσο υποτιμητική την ποσόστωση των γυναικών που συνανταμε όπου θέλουν κάποιοι να δείξουν προοδευτικοί.
Ας γιορτάσουμε λοιπόν την ομορφιά της ανθρώπινης φύσης , τους αγώνες για να μην ισοπεδωθεί το ανθρώπινο είδος από κάθε λογής εξουσίες! Ας παραμείνουμε άνθρωποι !
Γυναίκες ,άντρες , παιδιά όλων των φυλών ,των κρατών να έχουμε την αντιμετώπιση που δικαιούμαστε!

Από το fb της Virginia Gasparatou