Θέματα αντίληψης της πραγματικότητας δεν έχουν οι τρόφιμοι του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου αλλά ο κ. Παπαναστασάτος. Ως εκ τούτου θα τα πω απλά για να τα καταλάβει η κοινωνία, με την ελπίδα να τα καταλάβει και εκείνος. Η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ στην Τράπεζα της Ελλάδος, απολύτως καμία σχέση δεν έχει με την διαφάνεια.

Είναι μνημονιακή υποχρέωση για το ρετουσάρισμα του δημοσίου χρέους, επιβλήθηκε όταν δημοτική αρχή ήταν η παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», μέλος της οποίας ήταν ή είναι ακόμα και ο ίδιος, δεν μεταφέρθηκαν τότε στην Τράπεζα της Ελλάδος (πολύ σωστά), δεν θα μεταφερθούν και τώρα που θυμήθηκε ο κ. Παπαναστασάτος ότι είναι δικηγόρος.

Τα 3.000.000 ευρώ στα οποία αναφέρεται ο κ. Παπαναστασάτος (δεν είναι ευρώ, δολάρια ΗΠΑ είναι) είναι δωρεά οικογένειας ευεργετών της Κεφαλονιάς.

Δεν είναι δημοτικά έσοδα όπως για παράδειγμα αυτά του Λιμενικού Ταμείου.

Είναι χρήματα τα οποία δόθηκαν από συγκεκριμένους ανθρώπους στον τόπο τους και για συγκεκριμένο λόγο, εν προκειμένω για το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου.

Αυτά τα χρήματα από την ημέρα που παρελήφθησαν ως δωρεά, από τις εκάστοτε διοικήσεις του Ιδρύματος ακολουθούν την ίδια πορεία και αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.

Ανά έτος και μετά από διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές ανάμεσα στις τέσσερις συστημικές Τράπεζες, κλείνονται με το υψηλότερο επιτόκιο που θα δοθεί και παραμένουν άθικτα.

Δεν έχει ξοδευτεί ούτε ένα δολάριο όλα αυτά τα χρόνια από το κεφάλαιο των δωρητών (και επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής).

Με τους τόκους οι οποίοι είναι περίπου 30.000 ευρώ τον χρόνο, το Ίδρυμα καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας του (πέραν των εσόδων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ μέσω του οποίου δεχόμαστε τους τροφίμους και της ενοικίασης των ακινήτων του), γιατί όπως γνωρίζει όλη η κοινωνία (ας το μάθει και ο κ. Παπαναστασάτος αν δεν το ξέρει ήδη), οι τρόφιμοι δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα στο Ίδρυμα, όπως επίσης ο Δήμος Αργοστολίου δεν έχει ουδέποτε επιβαρύνει του δημότες του με ένα ευρώ για την επιχορήγηση του.

Για να το πω ακόμα πιο απλά, το Ίδρυμα ζει κατά το ένα τρίτο με τους τόκους από αυτά τα χρήματα της δωρεάς.

Εν ολίγοις δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ από τον Δήμο, ούτε ένα ευρώ από την Κυβέρνηση. Παλεύουμε καθημερινά για να έχουν οι τρόφιμοι ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης με αμιγώς δικό μας προϋπολογισμό ο οποίος προφανώς ελέγχεται από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας.

Αν δεν τα κατάλαβε ο κ. Παπαναστασάτος είμαι σίγουρος ότι τα κατάλαβε η κοινωνία και αυτό είναι το σημαντικό.

Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου

Προηγούμενο άρθρο«Τρέχει» πρόγραμμα κατάρτισης 100 ωρών με επίδομα 500 ευρώ (αιτήσεις)
Επόμενο άρθροΈρχεται σπίτι σε κούτα: Το διθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 800 ευρώ που ξεπουλάει (Pics)