Αγαπητή Μαρία,

Με προσοχή διάβασα την απάντησή σου στο άρθρο μου «αναπτυξιακό ανάγνωσμα» για τη Θηνιά. Προς αποφυγή λοιπόν πιθανών λανθασμένων ερμηνειών ή παρεξηγήσεων μεταξύ μας θα ήθελα να σου υπενθυμίσω τα εξής:

  • Χωρίς να υποστηρίζω ότι κατέχω τη μοναδικότητα σκέψεως για την περιοχή μας, θεωρώ ότι ουδέποτε μοιραστήκαμε σκέψεις και προβληματισμούς για τη γεωγραφική Θηνιά, όπως παρουσιάζεται στο απαντητικό σου κείμενο.
  • Η ευκαιρία που αναφέρεις εν έτει 1992 για τη μη συγκρότηση της Θηνιάς σε Δήμο (αν δεν κάνω λάθος είχε προταθεί από τοπικούς εκπροσώπους) και προφανώς δεν υλοποιήθηκε για κάποιους λόγους. Ίσως πρέπει να αναζητηθεί η αιτία στα τότε πρακτικά των συμβουλίων της περιοχής ή στα παραλειπόμενα τους.
  • Μαρία μου θα σου υπενθυμίσω πως η πρότασή μου (ΜΙΑ «ΑΛΛΗ» ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΝΙΑ) για συγκρότηση της Θηνιάς σε Δημοτική Ενότητα δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο στις 01/01/2019 (υπάρχει σχετικό άρθρο). Η πρόταση ενώ υπήρξε αργότερα ως εισήγηση από την Κυβέρνηση, δεν κατατέθηκε ως Τροπολογία, ίσως για νομικούς ή πολιτικούς λόγους.
  • Αναφορικά με το αν χάθηκε δια παντός η ευκαιρία συγκρότησης της Θηνιάς σε Δημοτική Ενότητα έχω την άποψη πως ο κ. Υπουργός στις εξαγγελίες του περί μεταβατικότητας στην ανασυγκρότηση των δήμων, αναφέρθηκε σε δεκάδες που χρήζουν ανασυγκρότησης. Κατά συνέπεια, θεωρώ ότι εφόσον ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι κρίνουν ότι η αναπτυξιακή πορεία μιας περιοχής με κοινά χαρακτηριστικά επιβάλλει τη συγκρότησή της σε Δημοτική Ενότητα, μπορεί αυτό να γίνει εφικτό. Μάλιστα ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος συμφωνεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
  • Κάθε σύγκριση Μαρία μου με υποθετικά παραδείγματα που αναφέρεις για αντίστοιχες περιπτώσεις χωριών, ας τις διαχειριστούν οι ίδιοι κάτοικοι των περιοχών, αν βιώνουν αντίστοιχα προβλήματα αναπτυξιακής υφής και ζητήματα κοινωνικής συνοχής. Υπάρχουν εξάλλου οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους και οι λαϊκές συνελεύσεις τους που γνωρίζουν καλύτερα από εμάς το επωφελές για τον τόπο τους. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το όνειρο που κανείς δεν πίστεψε στην αρχή, έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπό σου.

Το αύριο των εκλογών θα μας βρει να νοιαζόμαστε από κοινού για τον τόπο μας.

Αντώνης Λουβερδής.

Υ.Γ.  Στο θέμα αυτό δεν θα επανέλθω.